Overflaten er Biniszkiewicz, Chappel bli med MPM Kapital som ledende partnere

0
18

Overflaten Onkologi er Detlev Biniszkiewicz, Ph. D., og Scott Chappel, Ph. D., har begge gjort hopp til MPM Kapital som ledende partnere. De vil hjelpe deg med å identifisere og overvåke nye investeringsmuligheter i onkologi startups og ta på seg en ledende rolle i disse selskapene.

På kreft immunterapi-fokusert Voldsom 15 vinneren, Biniszkiewicz fungerte som president og CEO gjennom 2017, før selskapets $108 millioner børsnotering tidligere i år. Chappel, en av Overflaten grunnleggere, fungerte som chief technology officer og tilsyn med antistoff generasjon, produksjon og prekliniske studier.

Og til traff bakken kjører, Chappel ble utnevnt til chief scientific officer for MPM portefølje selskapet iTeos Therapeutics tidligere denne sommeren—som nylig reist $75 millioner kroner i en serie B-runde å flytte sin A2A antagonist til klinikken i det neste året, rettet mot immunsuppressiv mekanismer.

Han vil være ansvarlig for å bygge ut iTeos’ rørledning og ledende preklinisk utvikling som Belgia-baserte selskapet ekspanderer inn i nye kontorlokaler i Cambridge, Massachusetts.

Før Overflaten Onkologi, Chappel hjalp funnet Arteaus Therapeutics, som ble kjøpt av Eli Lilly i 2014, og var CSO på Tokai Legemidler. Før det var han DIREKTØR for forskning på Dyax og en chief scientist i Serono.

RELATERT: 2015 Voldsom 15 | Overflate Onkologi

“MPM er en av bare noen få life-science venture-selskaper som primært er fokusert på å investere i et tidlig stadium i onkologi, og vi deler samme lidenskap å omforme resultater og trivsel for pasienter som lider av kreft,” Biniszkiewicz sa i en uttalelse.

Biniszkiewicz sluttet seg til Overflaten kort tid etter at den dukket opp i 2015, med $35 millioner i venture finansiering, etter å ha virket som DIREKTØR for strategi for AstraZeneca er onkologi enhet, hvor han hjalp til med å lede utviklingen av Lynparza og Tagrisso. Han rolig til venstre administrerende DIREKTØR post en gang i 2017, bor på Overflaten som regissør. Overflaten etter hvert som heter Jeff Goater som ny administrerende DIREKTØR, omtrent en måned før sin IPO.

Biniszkiewicz tidligere hatt flere roller i Novartis, inkludert globale leder av porteføljestyring og analyse, og gir oversikt over Novartis’ forskning og tidlig utvikling portefølje.