EuroBiotech Rapport—Gilead-Galapagos, Boehringer, Crescendo en Medivir huren CMOs en Pfizer-Cytoo

0
43

Welkom bij de laatste editie van ons wekelijkse EuroBiotech Rapport. We beginnen deze week met een van de meest nauwlettend in de gaten activa op de Europese ontwikkeling van geneesmiddelen scène, Gilead en Galapagos‘ JAK1-remmer filgotinib. Met AbbVie‘s rivaal drug te sluiten op neerlegging ter goedkeuring, Gilead en Galapagos nodig de eerste filgotinib fase 3 om schot in de roos. Het deed. Elders, Boehringer Ingelheim verzwolgen zijn oncolytic virus partner ViraTherapeutics €210 miljoen ($244 miljoen) deal. Crescendo Biologics en Medivir toegevoegd stardust hun C-suites, het inhuren van Pavel Pisa, M. D., D. Ph., en Linda Basse, M. D., D. Ph., respectievelijk. Pfizer samen met Cytoo onderzoek naar de ziekte van Duchenne. En nog veel meer.—Nick Taylor

1. Gilead, Galapagos’ filgotinib azen eerste fase 3

Een fase 3 trial van Gilead en Galapagos’ JAK1-remmer filgotinib in reumatoïde artritis heeft voldaan aan zijn primaire eindpunt. De gegevens suggereren filgotinib is veilig en net zo effectief als JAK rivalen met inbegrip van AbbVie is upadacitinib, instellen van de fase voor een vier-weg-commerciële schroot.

2. Boehringer koopt oncolytic virus opstarten ViraTherapeutics

Boehringer Ingelheim heeft gekocht oncolytic virus opstarten ViraTherapeutics. De overname is gericht op vesiculaire stomatitis virus (VSV) kandidaten Boehringer ziet steeds belangrijke onderdelen van haar inspanningen terrein te winnen in de immuno-oncologie sector.

3. Crescendo namen van ex-Roche leider Pisa als CMO

Crescendo Biologics heeft de naam Pavel Pisa, M. D., D. Ph., als chief medical officer. Pisa is het voormalige hoofd van de groep van translationele geneeskunde aan Roche, waar hij werkte aan de ontwikkeling van oncologische geneesmiddelen met inbegrip van Avastin en Gazyva.

4. Medivir namen Linda Basse als CMO, het toevoegen van Darzalex R&D ervaring in de klinische team

Medivir heeft met de naam Linda Basse, M. D., D. Ph., als chief medical officer. De benoeming zet een leider die speelde een hoofdrol in de ontwikkeling van Darzalex in de kosten van het inluiden Medivir de klinische pijplijn door middel van een kritische periode.

5. Na midphase flop, Pfizer kranen Cytoo voor hulp bij het identificeren van DMD doelen

Pfizer heeft samen met Cytoo om te werken aan een Duchenne spierdystrofie (DMD) target discovery platform. De in een vroeg stadium alliance (PDF) komt een week na Pfizer gestopt ontwikkeling van domagrozumab in DMD omdat van de doffe midphase gegevens.

Meer artikelen van het merk>>