Tricking spieren in het verbranden van meer vet

0
65

Oefening dwingt de spieren om vet te verbranden, maar hoe? Onderzoekers van het Sanford Burnham Prebys Medische Discovery Institute geloven dat ze hebben ontdekt dat een instrumentele deel van het vet-verbranding proces—een bevinding die kan inspireren tot nieuwe behandelingen voor obesitas en diabetes type 2.

De toets is een eiwit genaamd sarcolipin, die is alleen te vinden in de spieren. Sarcolipin bindt aan calcium ion transporter genoemd SERCA, die op zijn beurt de krachten spieren verbruiken meer energie, zodat ze kunnen bewegen calcium. Om die energie die het lichaam verbrandt meer vet, het team ontdekt. Zij publiceerden het onderzoek in het tijdschrift Cell Verslagen.

Tijdens de studie, namen ze de muizen met een hoog niveau van sarcolipin en voerden ze een hoog-vet dieet. De dieren niet met het ophopen van vet in de spieren, noch heeft zij ontwikkelen van insulineresistentie en type 2 diabetes. Dieren met geen sarcolipin, door contrast, worstelde om vet te verbranden.

Overgewicht onderzoekers hebben lang bekend overgewicht belemmert de functie van sarcolipin. De Sanford Burnham onderzoekers geloven dat hun onderzoek kan het inzicht die nodig zijn om die kennis in de therapieën.

“We hebben meer SERCA pompen dan we nodig hebben. Sommige zijn gebonden door sarcolipin, maar het bindt slechts ongeveer 25 procent van de SERCA pompen. We zouden moeten vinden medicijnen die een verhoging van de efficiëntie van sarcolipin,” zei Sanford Burnham hoofddocent en senior auteur Muthu Periasamy, D. Ph., in een verklaring. “Deze strategie kan ook helpen bij mensen met metabool voorwaarden, alsmede degenen die moeite hebben met sporten.”

GERELATEERD: 2 eiwitten veelbelovend doelwit voor de behandeling van obesitas

Dit is de laatste in een reeks van studies die inzoomen op specifieke obesitas-het bevorderen van eiwitten. In augustus een internationaal team van onderzoekers publiceerden nieuwe bevindingen dat kan verklaren waarom sommige mensen hebben een verminderde gevoeligheid voor leptine, het hormoon dat zorgt voor een gevoel van volheid. En onderzoekers van de Universiteit van Michigan en de Vanderbilt University aangetoond hoe twee eiwitten, MC3R en MC4R, samen werken aan het onderhouden van een goede energiebalans.

Vorig jaar, een aparte Sanford Burnham team gepubliceerd onderzoek richtte zich op natriuretische peptiden (NPs), waaruit bleek dat het stimuleren van NP signalering in het vetweefsel helpt bij het omzetten van ongezonde wit vet in energie-branden van bruin vet.