Arena forberede for studier av første-i-klassen hjertesvikt bedøve

0
72

Arena Pharma har et nytt legemiddel kandidat overskriften for kliniske forsøk neste år at det står kan være et første-i-klassen alternativ for dekompensert hjertesvikt (DHF).

Den selektive beta-3-adrenerge reseptor antagonist—kalt APD418—ble avslørt på Arena fou-oppdatering i New York i går, og er beskrevet av selskapet, som en første-i-klassen kalsium-uavhengig myofilament derepressor som kan være en “bedre og tryggere alternativ for hjertesvikt pasienter.

Medisinsk behandling ikke har mye forandret seg for DHF i flere tiår, og—med mer enn en million hospitalizations for DHF hvert år—det er et presserende behov for nye behandlingstilbud som kan holde pasienter ut av sykehuset og behandling kostnadene nede.

Akkurat nå er det ingen godkjente behandlinger vist seg å forbedre resultatene i DHF, i henhold til Arena, og for mange pasienter er det eneste alternativet er å bruke positive inotropes, stoffer som dobutamine og milrinone som presser hjerte muskelen til å pumpe mer på det sterkeste. Imidlertid, disse stoffene kan øke risikoen for død og har alvorlige bivirkninger som lavt blodtrykk og uregelmessige hjerteslag.

Arena er medisinsk sjef Preston Klassen, M. D., forklarte at beta-3-reseptor er uttrykt mer ofte i sviktende hjerter og ser ut til å undertrykke kontraktilitet av hjertemuskelen som en forsvarsmekanisme for å beskytte det fra innsats av det sympatiske nervesystemet til å holde hjertet flogging unna til å opprettholde blodtrykket.

Fordi den blokkerer beta-3 selektivt, APD418 bør være i stand til å øke hjertet sammentrekninger uten akselerasjon i hjertefrekvens og forhøyet blodtrykk som følger med aktuelle medisiner, som også påvirker beta-1 og beta-2-adrenerge reseptorer.

“Ideen er at vi kan blokkere negativ innvirkning på kontraktilitet av antagonizing reseptor—i hovedsak fjerne bremse—og faktisk øke hjertets ytelse i et tryggere miljø,” i henhold til Klassen. “Å gjøre det ville være unik…og har ikke vært oppnåelig til dato,” sa han.

Hypotesen har vært testet på dyr modeller, og nå er Arena sier det er forbereder å søke om godkjenning for å starte klinisk testing av APD418 i 2019.

Arena har også skissert rettssaken design og tidsperspektivet for sin kommende fase 3 forsøk for legemidler som allerede er i klinisk utvikling. Som inkluderer S1P receptor modulator etrasimod, som er planlagt å starte sent stadium testing i ulcerøs kolitt og Crohns sykdom så vel som nye indikasjon atopisk dermatitt neste år.

Muntlig prostasyklin reseptor agonist ralinepag er allerede i en fase 3 studie i pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) ser på arbeidskapasiteten og vil starte to nye studier i 2019 som skal gi data om hjerte-og utfall på tidspunktet for innlevering foreslått for rundt andre halvdel av 2021.

Arena har også sagt at det vil flytte sin cannabinoid reseptor type 2 (CB2) agonist olorinab inn ekstra fase 2-studier i gastrointestinal smerte forbundet med Crohns sykdom og irritabel tarm-syndrom etter rapportering proof-of-concept data siste måned.