GlaxoSmithKline hjelper immunometabolism oppstart Sitryx til $30M runde

0
41

GlaxoSmithKline har hjulpet Sitryx til en $30 millioner (€26 millioner) finansiering runde. Nyopprettede Britiske biotech Sitryx vil bruke penger og sitt forhold med GSK å flytte immunometabolism eiendeler mot menneskelig testing.

Sitryx er bygget på forskning inn i rollen metabolske veier spille i funksjon av immunceller og, i forlengelsen utvikling av kreft og autoimmune sykdommer. Ved å utvikle legemidler som virker på disse trasé, Sitryx og dets transatlantiske syndikat av grunnleggerne forskere tror de kan korrigere immunceller funksjon og stoppe tumorveksten.

GSK ble klar over forskning gjennom et initiativ som forbinder den til immunologi akademikere. Ser potensialet, GSK ‘ s drug discovery og kjemi team jobber med Sitryx og deling av teknologi og kjemiske saken med oppstart.

Big Pharma er en av en clutch av kjente investorer som hjalp til med å få Sitryx av bakken. SV Helse Investorer, som ga første frø finansiering, co-ledet runde med Sofinnova Partnere. GSK og Longwood Fondet kuttet i kontanter for å gi Sitryx det betyr å gå ett av sin portefølje av onkologi og immuno-inflammatoriske legemidler til cusp av klinikken.

“Finansiering runde var dimensjonert for å tillate oss å oppnå en IND/CTA godkjenning og, hvis prosjekter fremskritt som vi forventer å starte IND-aktivere prekliniske studier for et nytt program,” Sitryx administrerende DIREKTØR Neil sa Weir.

Weir fungerte som VISEPRESIDENT av UCB Pharma inntil nylig. Administrerende DIREKTØR sluttet seg til et selskap som allerede har bygget opp en portefølje på et tidlig stadium i små molekyler, protolyse-målretting chimeras og aktuelle formuleringer som tar sikte på onkologi og immuno-inflammatorisk indikasjoner.

Bredden i porteføljen priset inn Weir ‘ s beslutning om å bli med Sitryx.

“Sitryx presentert en mulighet for meg til å bygge videre på min farmasøytisk erfaringer, til å lede en organisasjon, og arbeidet med en utmerket sett av grunnleggende forskere,” sa Weir. “Etter å ha tillit til at tilstrekkelig finansiering vil bli generert for å gi en reell mulighet til å oppdage roman medisinene var også viktig. Og dette er ikke en one-shot selskap, har vi en rekke muligheter til å utvikle seg her, så jeg er veldig spent på selskapets potensial.”