Novartis cozies opp til Silicon Valley med nye lab

0
23

Novartis er satt til åpen innovasjon laboratorier rundt om i verden for å få kontakt med tech selskaper. Den labs, den første som har åpnet i San Francisco, vil fungere som bro mellom selskaper som utvikler R&D-enhancing technologies og bredere Novartis virksomhet.

Sveits Novartis treffe på ideen etter å ha identifisert et gap i den teknologiske utvikling og innføring prosessen. Tech bedrifter, fra Alfabetet, Amazon og Apple ned til nyetableringer, arbeider på produkter og tjenester som kan forbedre fou og andre deler av biopharma bransjen. Men disse selskapene kan være frakoblet fra organisasjoner som vil bruke sine teknologier, frata dem en inngang som kan sikre at de oppfyller behovene til potensielle kunder som Novartis.

“Helse er ikke en lett plass å knekke,” Novartis’ chief digital offiser Bertrand Bodson sa Bloomberg.

Novartis avduket sin løsning på problemet, kalt Novartis Biom, i et blogginnlegg og video mandag. Den store avsløre ble innledet av måneder med arbeid. I henhold til sin LinkedIn-profil, Mohanad Fors har holdt tittelen på hodet av Novartis Biom siden November. Og medlemmer av Biome team hadde en stand på TechCrunch disrupt SF siste måned.

Teamet brukte TechCrunch begivenhet for å avsløre vinnerne av sin første HealthX World Series utfordring. Utfordringen i oppdrag utviklere med å lage digitale teknologier som kan forbedre overvåking, styring og prediksjon av hjertesvikt.

En av vinnerne av utfordringen, Veta Helse, er blant de første selskapene til å arbeide med Biome. Novartis er også arbeide med Mekonos, en celle og genterapi oppstart som ønsker å erstatte virale vektorer med en “silisium-basert nano-robotic system.”

Novartis vil gi arbeid plass, dele data og tilordne mentorer til selskapene det fungerer med gjennom Biome. Disse mentorene vil være folk som har sett en mulighet til å bruke en begynnende teknologi i Novartis, sette dem i en god posisjon til å hjelpe sine startups design og kjøre valideringsstudier. Novartis kan investere i nyetableringer etter å ha sett validering av resultatene.

Initiativet, som er satt til å utvide utenfor San Francisco til byer rundt om i verden, gir mer bevis i retning Novartis er på vei under Vas Narasimhan. Siden de tok over som administrerende DIREKTØR, Narasimhan har satt data og teknologi for å håndtere det på hjertet om sin visjon for hvordan Novartis vil utvikle seg i årene som kommer.