Sinntaxis poser alternativ på ex-AstraZeneca mGluR5 antagonist

0
51

Sinntaxis har sikret seg en opsjon på en ex-AstraZeneca stoffet. AstraZeneca droppet mGluR5 antagonist AZD2066 etter å få en titt på midphase data, men Sinntaxis mener det kan rehabilitere molekyl som en behandling for slagpasienter.

Sveriges Sinntaxis begynte opererer siste året for å bygge på Universitetet i Lund forskning som knytter mGluR5 å bedre hjernens funksjon i prekliniske modeller. Funnene foreslått aktivering av mGluR5 forverres utvinning av hjernens funksjoner etter hjerneslag, og dermed åpnet døren til første behandling for millioner av pasienter som lider langsiktig skade som et resultat av cerebrovaskulær.

“Vår eksperimentell forskning viser at stoffer med samme virkningsmekanisme som AZD2066, modulasjon av mGluR5 reseptoren, kan bidra til å gjenopprette tapte hjernens funksjoner ved å stimulere sunn deler av skadet hjernen. Dette er fortsatt tilfelle når behandlingen starter så sent som en uke etter hjerneslag,” Tadeusz Wieloch, grunnleggeren av Sinntaxis, sa i en uttalelse.

Sinntaxis’ et tidlig stadium i forskning brukes andre mGluR5 modulatorer. Men, ser en sjanse til å akselerere sine R&D program, bioteknologi har landet på et alternativ på en AstraZeneca stoff som har allerede blitt testet i hundrevis av mennesker.

AstraZeneca flyttet AZD2066 i tre fase 2-studier nesten et tiår siden. Den første rettssaken, hos pasienter med smertefulle diabetiker neuropathy, pakket inn i 2009. I 2010, AstraZeneca avsluttet de to andre fase 2-studier, som testet AZD2066 hos pasienter med depressive lidelse og nevropatisk smerte.

Stoffet underwhelmed. I den ferdige diabetiker neuropathy rettssaken, den kohorten som fikk mGluR5 antagonist opplevd en 2.33 reduksjon på en 10-punkts smerte intensitet skala. Placebo-arm rapportert en 2.52 reduksjon.

Klinisk utvikling av AZD2066 stoppet og i 2013 AstraZeneca overførte eiendelen til Acturum som en del av sin retrett fra interne nevrovitenskap forskning og avslutt med en svensk fou-området. Acturum har nå gitt Sinntaxis et alternativ for å utelukkende lisens anleggsmiddelet i stand for bruk i behandling av slagpasienter.