Glympse Bio premiär med $22 MILJONER av serie A och plan för kroppen sjukdom biosensorer

0
84

Glympse Bio, en start som bygger genmanipulerad, in vivo-sensorer för sjukdom, har vuxit fram ur stealth med en $22 miljoner av serie A omgång.

Hoppas företaget att utveckla en anpassningsbar, injicerbara plattform som fungerar bättre än den nuvarande, naturliga biomarkörer som finns i kroppen. Efter att administreras till en patient, nanopartiklar interagera med de olika enzymer som är förknippade med sjukdomen, släppa en kemisk signal som så småningom samlas in från urinprov för analys.

Glympse ledande indikation som syftar till att nonalcoholic steatohepatitis (NASH), en kronisk, asymptomatiskt tillstånd som är svårt att diagnostisera utan ingrepp. Även känd som fettlever, NASH är att bli den ledande orsaken till levertransplantation i USA.

I sin gardin-höja uttalande (PDF), sade företaget, har skrivit på för NASH samarbeten med flera läkemedelsföretag för att utveckla tidiga, icke-invasiv sjukdom upptäckt och för övervakning av klinisk läkemedelsutveckling svar.

Backas upp av Johnson & Johnson Innovation är JLABS och ligger på LabCentral är gemensam start anläggning i Cambridge, Massachusetts, Glympse finansiering omgången var co-ledd av LS Polaris Innovation Fund och ARCH Ventures, med ytterligare pengar från Gilead Sciences, Charles River Ventures, Yonghua Kapital och Oundvikliga Ventures.

Glympse tidigare investerare, GreatPoint Ventures, Arv Leverantör Nätverk och Rivas Huvudstaden, som också backas upp företaget efter en $6,6 miljoner frö rundan i 2015 leds av Kiran Mazumdar-Shaw vid Biocon Indien och Theresia Gouw vid Aspekt Ventures.

Intäkterna kommer att bidra till att utöka Glympse team och finansiera framtida kliniska prövningar. Dess NASH programmet är tänkt för dess första försök i början av 2019, med program i cancer och infektionssjukdomar att följa, sade företaget.

RELATERAT: Echosens och hälso-och sjukvården länk för att bygga verkliga bevis modell för NASH-och sjukvård

“Denna insamling kommer att driva vår pipeline i NASH och cancer i kliniken, katalysera vår produkt motor för att hantera sjukdomar med hög global burden, och främja partnerskap med pharma för övervakning i realtid av narkotika svar i patienter, säger en av grundarna Sangeeta Bhatia, som för närvarande leder den Cancer Nanomedicin Center vid Koch-Institutet för Integrativ Cancer Forskning vid MIT.

Bhatia laboratorium har hjälpt till att utveckla bolagets teknologi tillsammans med Glympse grundare och chief scientific officer, Gabe Kwong, huvudprövare i Labbet för Syntetiska Immunitet vid Georgia Tech och Emory School of Medicine.

“Glympse har fört samman forskning i världsklass och människor, för att uppnå ett genombrott för in vivo-avkänning och övervakning av sjukdomar som deltar i fibros, immunförsvar, infektionssjukdomar, och ett brett spektrum av cancerformer,” sade Polaris’ Amy Schulman, som ansluter sig Glympse: s styrelse. “Vi blev imponerade av företagets engagemang för en terapeutisk modell som kommer att vara väl i linje med de intressen som betalare, läkare, och de flesta av alla patienter.”