Glympse Bio premieres med $22M serie A og plan for i-legeme sykdom biosensorer

0
52

Glympse Bio, en oppstart som bygger bioengineered, in vivo-sensorer for sykdom, har dukket opp fra stealth med en $22 millioner serie A-runde.

Selskapet håper å utvikle en tilpasset injeksjon plattform som utkonkurrerer den nåværende, naturlig biomarkører som finnes i kroppen. Etter å ha blitt administrert til pasienten, nanopartikler samhandle med forskjellige enzymer som er forbundet med sykdommen, lanserer et kjemisk signal som er til slutt innhentet fra urinen til analyse.

Glympse er føre indikasjon er rettet mot alkoholisk steatohepatitis (NASH), en kronisk, asymptomatisk tilstand som er vanskelig å diagnostisere noninvasively. Også kjent som fatty leversykdom, NASH er satt til å bli den ledende årsak til levertransplantasjon i USA

I sin gardin-raising uttalelse (PDF), selskapet sa den har signert for NASH samarbeid med flere farmasøytiske selskaper for å utvikle tidlig, ikke-invasiv sykdom deteksjon og for å overvåke kliniske bedøve svar.

Støttet av Johnson & Johnson Innovasjon er JLABS og ligger på LabCentral er felles oppstart av anlegget i Cambridge, Massachusetts, Glympse er finansiering runde var co-ledet av LS Polaris Innovasjon Fond og ARCH Virksomhet, med ekstra penger fra Gilead Sciences, Charles River Virksomhet, Yonghua Kapital og Uunngåelig Virksomhet.

Glympse er tidligere investorer, GreatPoint Virksomhet, Arv Leverandør Nettverk og Rivas Hovedstaden, også støttet selskapet, etter en $6,6 millioner frø runde i 2015 ledet av Kiran Mazumdar-Shaw på Biocon India og Theresia Gouw på Aspect Virksomhet.

Inntektene vil bidra til å utvide Glympse team og finansiere fremtidige kliniske studier. Dens NASH-programmet er planlagt for sin første forsøk tidlig i 2019, med programmer i kreft og smittsomme sykdommer for å følge selskapet sa.

RELATERT: Echosens og helse-systemer link opp til å bygge reelle bevis modell for NASH omsorg

“Denne aksjonen vil drive vår pipeline i NASH og kreft i klinikken, katalysere vårt produkt motor til å ta sykdommer med høy global byrde, og forhånd partnerskap med legemiddel for sanntids overvåking av stoffet svar på pasienter,” sa co-grunnlegger Sangeeta Bhatia, som for tiden leder Kreft Nanomedicine Center på Koch Institute for Integrative kreftforskning ved MIT.

Bhatia laboratorium bidro til å utvikle selskapets teknologi sammen med Glympse er co-grunnlegger og chief scientific officer, Gabe Kwong, en ledende forsker på Laboratoriet for Syntetiske Immunitet ved Georgia Tech og Emory School of Medicine.

“Glympse har brakt sammen i verdensklasse vitenskap og mennesker, for å oppnå en grunnleggende gjennombrudd for in vivo-sensing og overvåking av sykdommer som er involvert i fibrose, immunrespons, smittsomme sykdommer, og et bredt spekter av kreft,” sa Polaris’ Amy Schulman, som blir Glympse i styret. “Vi ble imponert av selskapets forpliktelse til en terapeutisk modell som vil være godt i samsvar med interessene til payors, leger, og de fleste av alle pasienter.”