Glympse Bio premières met $22M de serie A en plannen voor in-body ziekte biosensoren

0
48

Glympse Bio, een startup die bouwt bio-engineering, in-vivo-sensoren voor de ziekte, is ontstaan uit stealth met een $22 miljoen serie A ronde.

Het bedrijf hoopt te ontwikkelen in een klantgerichte, injecteerbare platform dat beter presteert dan de huidige, natuurlijke biomarkers in het lichaam. Na toediening aan een patiënt, nanodeeltjes omgaan met de verschillende enzymen in verband met de ziekte, het vrijgeven van een chemisch signaal dat is uiteindelijk verzameld van de urine is voor de analyse.

Glympse de belangrijkste indicatie is gericht op het niet-alcoholische steatohepatitis (NASH), een chronische asymptomatische aandoening die moeilijk te diagnosticeren noninvasively. Ook bekend staat als een vette lever ziekte, NASH is de belangrijkste oorzaak van de lever transplantatie in de VS

In haar gordijn-het verhogen van de verklaring (PDF), het bedrijf zei dat het heeft getekend voor NASH samenwerkingen met meerdere farmaceutische bedrijven ontwikkelen vroege, niet-invasieve opsporing van de ziekte en de controle van de klinische drug reacties.

Gesteund door Johnson & Johnson Innovatie is JLABS en ondergebracht bij LabCentral de gedeelde opstarten faciliteit in Cambridge, Massachusetts, Glympse de financieringsronde werd mede geleid door LS Polaris Innovatie Fonds en BOOG Ventures, met extra geld van Gilead Sciences, Charles River Ventures, Yonghua Kapitaal en Onvermijdelijk Ventures.

Glympse is vorige investeerders, GreatPoint Ventures, Erfgoed Provider Netwerk en Rivas Kapitaal, ook ondersteund het bedrijf, na een $6,6 miljoen zaad ronde in 2015 geleid door Kiran Mazumdar-Shaw op Biocon India en Theresia Gouw bij het Aspect Ventures.

De opbrengst zal helpen bij het uitbreiden Glympse het team en fonds voor de toekomst van de klinische studies. De NASH-programma is gepland voor de eerste proeven in het begin 2019, met programma ‘ s op kanker en infectieziekten te volgen, aldus het bedrijf.

GERELATEERD: Echosens en gezondheid systemen link te gaan bouwen in de echte wereld het bewijs model voor NASH zorg

“Dit fondsenwerver zal voortbewegen van onze pijplijn in NASH en kanker in de kliniek, katalyseren onze product-engine adres ziekten met een hoge wereldwijde last, en vooraf partnerschappen met pharma voor real-time monitoring van de drug respons in patiënten,” zei mede-oprichter hebben sangeeta Bhatia, die momenteel aan het hoofd van de Kanker Nanomedicine Center op de Koch Institute for Integrative Cancer Research aan het MIT.

Bhatia laboratorium bijgedragen aan de ontwikkeling van de technologie van de onderneming naast Glympse is mede-oprichter en chief scientific officer, Gabe Kwong, een van de belangrijkste onderzoeker in het Lab voor Synthetische Immuniteit aan de Georgia Tech en Emory School van de Geneeskunde.

“Glympse heeft samengebracht wereld-klasse de wetenschap en de mensen, te komen tot een fundamentele doorbraak voor de in vivo detectie en monitoring van ziekten betrokken bij fibrose, immuunrespons, besmettelijke ziekten, en een breed scala van vormen van kanker,” zei Polaris’ Amy Schulman, die toetreedt tot de Glympse de raad van bestuur. “We waren onder de indruk van de toewijding van het bedrijf aan een therapeutisch model, die zal worden afgestemd op de belangen van de payors, artsen en de meeste van alle, patiënten.”