Lee Babiss’ Gotham reiser $54M å bedøve mRNA-modifisering av proteiner

0
55

Gotham Therapeutics har reist $54 millioner kroner fra et syndikat av store navn VCs og strategiske støttespillere. Serien En runde setter Gotham opp for å fremme små molekyl-hemmere av mRNA-modifisering av proteiner så langt som kliniske bevis av konsept.

New York City-baserte Gotham er bygget på forskning Cornell University Samie Jaffrey har utført i koblingen mellom post-transcriptional mRNA endringer og sykdom. Arbeidet har belyst effekten av proteiner og enzymer som legge til, fjerne og gjenkjenne post-translational modifikasjoner har på menneskers helse, åpne døren til en ny klasse av legemidler som virker på disse prosessene og dermed behandle kreft, autoimmune tilstander og nevrodegenerativ sykdom.

“Hva vi er fokusert på er enzymer og proteiner som er involvert i differensial-modulering av mrnaer, med hensyn til status av metylering på unike steder i at messenger RNA, og hvordan det spiller en rolle … i et bredt utvalg av forskjellige aspekter av RNA biologi,” Lee Babiss, administrerende DIREKTØR i Gotham og tidligere direktør for global pharma forskning ved Roche, sa han.

Arbeider med en liten intern team og oppover på 20 forskere på CRO partnere, Gotham har brukt de siste 18 månedene, validere data publisert av andre grupper. Gotham var i stand til å reprodusere rundt 85% av studier, Babiss sa, gir det selvtillit til å gå opp utvikling av små molekyler som virker på proteiner og enzymer.

Versant Virksomhet fordelt tidlig i arbeid og sammen med andre investorer for å sette sammen serie A. Forbion, frisk fra å heve en $412 millioner fondet, og GlaxoSmithKline er SR En co-ledet runde med Versant. Celgene og Alexandria Venture-Investeringer rundet av syndikatet.

Syndikat har satt Gotham opp til å finansiere neste stadium av sin utvikling.

“Vi håper å bli i stand til å overgang fra å gjøre mål validering ved hjelp av shRNAs, siRNAs, CRISPR/Cas og så videre, for å faktisk prøver å forfølge phenotypes som dukker opp ved hemming av disse enzymer og proteiner,” Babiss sa.

Gotham håp om å få et legemiddel så langt som kliniske bevis av konsept ved hjelp av En serie penger, men trenger å navigere hekk i et nytt felt for å gjøre det. Babiss erkjenner methylases og methyltransferases Gotham er interessert i “er ansett for å være svært vanskelig å bedøve mål”, men tenker feltet har avansert til det punktet hvor denne utfordringen kan overvinnes. Gotham er å bruke tre forskjellige, kommersielt tilgjengelige lite molekyl screening plattformer til mål av interesse.

Fou-aktiviteten foregår på tvers av flere nettsteder. Å utnytte sine kontakter i Alexandria, Babiss sikret våt-lab plass i New York City. Gotham har også satt opp et datterselskap i München, hvor CSO Gerhard Müller og DIREKTØR Birgit Sak arbeid ut av. Og Babiss, den tidligere CSO av ledende CRO PPD, er å fortsette å stole på tjenesteleverandører for en del av gothams forskning trengs.

Babiss ser fordeler til multilocation modell. I New York, Gotham er godt plassert for å fungere med byens akademiske forskere som de begynner å engasjere seg mer med industrien. Over Atlanteren, og den tyske avlegger stillinger Gotham for å holde orden på vitenskap i Europa.

Behandlet dårlig, vil disse fordelene kan bli mer enn oppveid av de utfordringer det er å holde eksterne grupper informasjon og drar i samme retning. Men Babiss mener Gotham er på toppen av kommunikasjon utfordring og klar for å etablere seg som en leder i et nytt felt med bred terapeutisk horisonter.