Lee Babiss’ Gotham verhoogt $54M drug het mRNA en het wijzigen van eiwitten

0
51

Gotham Therapeutics heeft verhoogd $54 miljoen van een syndicaat van VCs en strategische backers. De serie A ronde stelt Gotham omhoog om vooruit te kleine-molecule-remmers van het mRNA en het wijzigen van eiwitten zover klinische proof-of-concept.

New York City op basis van Gotham is gebaseerd op onderzoek van Cornell University ‘ s Samie Jaffrey heeft uitgevoerd naar het verband tussen post-transcriptionele mRNA wijzigingen en ziekte. Het werk heeft toegelicht is het effect van de eiwitten en enzymen die het toevoegen, verwijderen en herkennen van post-translationele modificaties hebben op de gezondheid van de mens, het openen van de deur naar een nieuwe klasse van geneesmiddelen die inwerken op deze processen en daarmee de behandeling van kanker, auto-immuunziekten en neurodegeneratieve ziekten.

“Wat we op gericht zijn de enzymen en eiwitten die betrokken zijn bij de differentiële modulatie van mRNAs, met betrekking tot de status van methylatie op unieke locaties binnen dat messenger-RNA, en hoe dat een rol speelt … in een breed scala van verschillende aspecten van RNA biologie,” Lee Babiss, de CEO van Gotham en voormalig directeur van global pharma onderzoek bij Roche, gezegd.

Het werken met een kleine interne team en daarboven van 20 wetenschappers aan de CRO partners, Gotham heeft de afgelopen 18 maanden valideren van de gegevens gepubliceerd door de andere groepen. Gotham was in staat om te reproduceren ongeveer 85% van de studies, Babiss gezegd, waardoor hij het vertrouwen om nieuwe stappen in de ontwikkeling van kleine moleculen die de wet op de eiwitten en enzymen.

Versant Ventures ontpit de vroege werk en samen met andere investeerders samen te stellen van de serie A. Forbion, vers van het opvoeden van een $412 miljoen fonds, en GlaxoSmithKline ‘ s SR Een co-led van de ronde met Versant. Celgene en Alexandrië Venture Investeringen afgerond uit het syndicaat.

Het syndicaat heeft Gotham up-to-fonds het volgende stadium van haar evolutie.

“We hopen dat We in staat zijn om de overgang van het doen doel van de validatie met behulp van shRNAs, siRNAs, CRISPR/Cas enzovoort, eigenlijk probeert te streven naar de fenotypen die ontstaan zijn bij de remming van deze enzymen en proteïnen”, Babiss zei.

Gotham hoop te krijgen van een drug zover klinische proof-of-concept met behulp van de serie A contant, maar zal moeten navigeren horden in een nieuw veld te doen. Babiss erkent de methylases en methyltransferases Gotham is geïnteresseerd in “te worden beschouwd als zeer moeilijk om de drug targets”, maar denkt dat het veld heeft gevorderd tot het punt waar deze uitdaging overwonnen kan worden. Gotham is het toepassen van drie verschillende, in de handel verkrijgbare klein molecuul screening platforms om de doelen van belang.

De R&D-activiteit plaatsvindt over meerdere locaties. Door gebruik te maken zijn contacten in Alexandrië, Babiss beveiligd nat-lab-ruimte in New York City. Gotham heeft ook een filiaal in München, waar CSO Gerhard Müller en COO Birgit Zech werken. En Babiss, de voormalige CSO van toonaangevende CRO PPD, is blijven vertrouwen op de service providers voor een stuk van Gotham ‘ s onderzoek eisen.

Babiss ziet de voordelen voor de multilocation model. In New York de Gotham is goed geplaatst om te werken met de stad academische onderzoekers als ze beginnen zich meer gaan bezighouden met de industrie. Aan de overkant van de Atlantische oceaan, de duitse tak posities Gotham in de gaten te houden op de wetenschap in Europa.

Slecht behandeld, deze voordelen worden meer dan gecompenseerd door de uitdagingen van het houden van externe teams op de hoogte en in dezelfde richting werkten. Maar Babiss denkt Gotham is op de top van de communicatie-uitdaging en klaar om zich te vestigen als een leider in een nieuw gebied met een brede therapeutische perspectieven.