Neurocrine, Jnana-teamet opp for å oppdage CNS legemidler

0
51

Neurocrine Biovitenskap har slått seg sammen med Jnana Therapeutics for å utvikle legemidler som er rettet mot oppløst stoff carrier (SLC) metabolitt transportører. Samarbeidet gir Neurocrine en potensiell kilde til små molekyler til å behandle forstyrrelser i det sentrale nervesystemet.

SLCs er en 400-sterk familie av membranproteiner som styrer strømmen av metabolitter inn og ut av cellene. Flere selskaper har forsøkt å bedøve proteiner—SGLT2-hemmere som et siste eksempel på en vellykket innsats—men det terapeutiske potensialet i de aller fleste av SLCs forblir uutnyttet og underexplored.

Jnana, en 2018 Voldsom 15 vinner, er å arbeide for å utvikle små molekyler som åpner nye SLC-fokusert muligheter til å behandle sykdom. I Neurocrine, Jnana har funnet en biotech villige til å støtte arbeidet.

Neurocrine er å gjøre en betaling på forhånd og å begå økonomisk støtte til forskning for muligheten til i fellesskap arbeide med Jnana på identifisering av nye forbindelser. Denne fasen av prosjektet vil gjøre bruk av Jnana ‘ s drug discovery-plattformen. Utover det, Neurocrine vil ta mest lovende forbindelser gjennom videre føre optimalisering og resten av utvikling og kommersialisering prosessen.

Jnana er i kø for å motta milepæler og royalties hvis eiendeler forhånd gjennom utvikling og start reoler opp kommersielle salg. Verken selskapet har offentliggjort verdien av avtalen.

De tilbyr kommer med noen ikke-finansielle fordeler for Jnana, også. Neurocrine er å gi Jnana en en-gang mulighet til skjermen et delsett av sin sammensatte bibliotek for treff mot noen ikke-CNS mål. Avtalen gir også Jnana en sjanse til å ekspandere utover sin tidlig i huset fokusere på tilstander som inkluderer inflammatorisk tarmsykdom og begynner å utforske CNS potensialet av sin plattform.

Jnana ser Neurocrine som en god partner for å støtte denne utviklingen.

“Deres dyp kunnskap i nevrovitenskap og av oppløst stoff transportøren familie av transportører som gjør dem til en ideell partner som jobber vi sammen for å oppdage nye legemidler til behandling av CNS-forstyrrelser” Jnana CSO Joel Barrish sa i en uttalelse.

Neurocrine bygget opp sitt omdømme i CNS sektor gjennom utvikling av Ingrezza, en VMAT2 inhibitor som vant FDA-godkjenning i bevegelse lidelse tardive dyskinesier siste året. Ingrezza er nå nærmer seg på en annen tast for øyeblikket. Etter å ha sett Ingrezza kommer til kort i to Tourette syndrom prøvelser, Neurocrine nærmer seg avlesing fra en fase 3 studie i indikasjon.