Novartis cozies up-to Silicon Valley, met nieuwe lab

0
72

Novartis is ingesteld op open innovatie labs over de hele wereld te verbinden met tech bedrijven. De labs, de eerste werd geopend in San Francisco, zal dienen als een brug tussen bedrijven de ontwikkeling van R&D-enhancing technologies en de bredere Novartis business.

Het zwitserse Novartis hit op het idee na het identificeren van een gat in de technologie-ontwikkeling en adoptie proces. Tech bedrijven van het Alfabet, Amazon en Apple neer te startups, werken aan producten en diensten die kunnen verbeteren, R&D en andere delen van de biofarmaceutische industrie. Maar deze bedrijven kan losgekoppeld worden van organisaties die gebruik maken van hun technologieën, door hen te beroven van de input die kan zorgen dat ze voldoen aan de behoeften van potentiële klanten zoals Novartis.

“De gezondheidszorg is niet een eenvoudige ruimte om te kraken,” Novartis’ chief digital officer Bertrand Bodson vertelde Bloomberg.

Novartis onthulde haar oplossing voor het probleem, wel Novartis Bioom, in een blog post en video maandag. De grote trots was voorafgegaan door maanden van het werk. Volgens zijn LinkedIn-profiel, Mohanad Fors is gehouden de titel van hoofd van Novartis Bioom sinds November. En de leden van de Bioom team had een stand op de TechCrunch disrupt SF laatste maand.

Het team gebruikt de TechCrunch geval met trots de winnaars van de eerste HealthX World Series uitdaging. De uitdaging belast ontwikkelaars met het maken van digitale technologieën voor verbetering van de monitoring, het beheer en de voorspelling van hartfalen.

Een van de winnaars van de uitdaging, Veta Gezondheid, is een van de eerste bedrijven om te werken met Bioom. Novartis is ook het werken met Mekonos, een cel-en gentherapie opstarten dat wil vervangen virale vectoren met een “op basis van silicium nano-automatisch systeem.”

Novartis zal zorgen voor een werkplek, het delen van gegevens en het toewijzen van mentoren aan de bedrijven werkt met door Bioom. Deze mentoren zijn mensen die hebben gezien een mogelijkheid om gebruik te maken van een opkomende technologie bij Novartis, waardoor ze in een goede positie om te helpen hun startups ontwerpen en uitvoeren van validatie studies. Novartis kan investeren in de opstart na het zien van de validatie van de resultaten.

Het initiatief, dat is ingesteld op uit te breiden buiten San Francisco naar steden over de hele wereld, biedt meer bewijs van de richting Novartis is een rubriek Vas-Narasimhan. Sinds hij aantrad als CEO, Narasimhan heeft gegevens en de technologie om het te beheren, in het hart van zijn visie op hoe Novartis zal evolueren in de komende jaren.