Novartis cozies upp till Silicon Valley med nya labb

0
61

Novartis är inställd på öppen innovation laboratorier runt om i världen för att ansluta med tech-företag. Labben, av vilka den första har öppnat i San Francisco, kommer att fungera som en bro mellan företag som utvecklar fou-teknik för att förbättra och bredare Novartis verksamhet.

Schweiz Novartis kom på idén efter att ha identifierat en lucka i den tekniska utvecklingen och antagandet processen. Tech-företag, från Alfabetet, Amazon och Apple ner till nystartade företag som arbetar med produkter och tjänster som kan förbättra fou och andra delar av biopharma industrin. Men dessa företag kan kopplas bort från organisationer som kommer att använda sina tekniker, berövar dem en ingång som kan säkerställa att de uppfyller behoven hos potentiella kunder såsom Novartis.

“Sjukvård är inte en lätt plats att spricka,” Novartis chief digital officer Bertrand Bodson berättade Bloomberg.

Novartis presenterade sin lösning på problemet, dubbade Novartis Biom, i ett blogginlägg och en video måndag. Den stora avslöja föregicks av månader av arbete. Enligt hans LinkedIn-profil, Mohanad Fors har innehaft titeln chef för Novartis Biome sedan November. Och medlemmar i Biome-laget hade en monter på TechCrunch Disrupt SF förra månaden.

Teamet använde TechCrunch händelse att avslöja vinnarna i sin första HealthX World Series utmaning. Utmaningen utvecklare med uppgift att skapa digital teknik för att förbättra övervakning, hantering och bedömning av hjärtsvikt.

En av vinnarna av utmaningen, Veta Hälsa, är bland de första företagen att arbeta med Biomen. Novartis arbetar också med Mekonos, cell-och genterapi start som vill ersätta virala vektorer med en “kisel-baserade nano-robotsystem.”

Novartis kommer att ge utrymme för arbete, dela data och tilldelar mentorer till de företag som arbetar med genom Biomen. Dessa mentorer kommer att vara människor som har sett en möjlighet att använda en ny teknik på Novartis, sätta dem i en bra position för att hjälpa sina startups design och köra valideringsstudier. Novartis kan investera i nystartade företag efter att ha sett resultat för validering.

Initiativet, som är inställd på att expandera utanför San Francisco till städer runt om i världen, ger mer bevis för riktning Novartis är på väg enligt Vas-Narasimhan. Sedan tar över som VD, Narasimhan har lagt data och teknik för att hantera det i hjärtat om sin vision för hur Novartis kommer att utvecklas under de kommande åren.