Sinntaxis tassen optie op de ex-AstraZeneca mGluR5 antagonist

0
53

Sinntaxis heeft zich verzekerd van een optie op een ex-AstraZeneca drug. AstraZeneca gedaald mGluR5 antagonist AZD2066 na het krijgen van een kijkje op midphase gegevens, maar Sinntaxis denkt het te kunnen rehabiliteren van de molecule voor de behandeling van patiënten met een beroerte.

Zweden is Sinntaxis begon de exploitatie van vorig jaar voort te bouwen op de Universiteit van Lund onderzoek koppelen mGluR5 tot een verbeterde werking van de hersenen in preklinische modellen. De bevindingen voorgesteld activering van mGluR5 verergert het herstel van de functies van de hersenen na een beroerte en daarmee de deur geopend om de eerste drug behandeling voor de miljoenen patiënten die last hebben van lange termijn schade als gevolg van een cerebrovasculair accident.

“Ons experimentele onderzoek toont aan dat stoffen met hetzelfde werkingsmechanisme als AZD2066, modulatie van de mGluR5 receptor, kan helpen bij het herstellen van verloren functies van de hersenen door het stimuleren van de gezonde delen van de hersenen beschadigd. Dit is steeds het geval wanneer de behandeling begint zo laat een week na de beroerte,” Tadeusz Wieloch, de oprichter van Sinntaxis, zei in een verklaring.

Sinntaxis’ in een vroeg stadium onderzoek gebruikt andere mGluR5 modulatoren. Maar, ziet een kans om te versnellen van de R&D-programma, de biotech is geland een optie op een AstraZeneca drug is dat is al getest bij honderden mensen.

AstraZeneca verplaatst AZD2066 in drie fase 2 studies bijna een decennium geleden. Het eerste proces, bij patiënten met een pijnlijke diabetische neuropathie, verpakt in 2009. In 2010, AstraZeneca ontbonden zijn de andere twee fase 2 studies, die getest AZD2066 bij patiënten met een depressieve stoornis en neuropathische pijn.

De drug underwhelmed. In de voltooide diabetische neuropathie beproeving, de studie van de mGluR5 antagonist ervaren een 2.33 korting op een 10-punt pain intensity scale. De placebo-arm meldde een 2.52 vermindering.

De klinische ontwikkeling van AZD2066 gestopt en in 2013 AstraZeneca overgedragen activa Acturum als onderdeel van de aftocht van de interne neuroscience onderzoek en afsluiten van een zweedse R&D-site. Acturum heeft toegegeven Sinntaxis een optie om uitsluitend licentie van het actief voor het gebruik in de behandeling van patiënten met een beroerte.