Bristol-Myers, Compugen alliert for å teste checkpoint kombinasjoner

0
63

Bristol-Myers Squibb har truffet en avtale for å teste Opdivo i kombinasjon med Compugen er anti-PVRIG antistoff COM701. Big Pharma er å investere $12 millioner i Compugen som en del av en avtale som gir det rett til første forhandlingene for COM701 lisens.

Compugen har fokusert sin fou-virksomhet på 11 roman immun checkpoint mål. Imidlertid, selv om at fokus ville synes å gjøre Compugen et hovedmål for immuno-onkologi partnerskap, tilbud for å bekrefte potensialet av sin vitenskap var trege til å komme. Bayer slått seg sammen med Compugen i 2013 bare levere tilbake rettighetene til en av to medikamenter som omfattes av avtalen siste året.

Israel er Compugen har hatt mer flaks landing partnerskap siden da. AstraZeneca registrerte seg for å jobbe med Compugen på bispecific og multispecific antistoffer i April. Nå Bristol-Myers har vist en interesse i bioteknologisk ‘ s pipeline.

Bristol-Myers’ interesse har manifestert i en avtale som gjør at det å holde orden på Compugen uten å knytte det til store økonomiske forpliktelser. $12 millioner investering, noe som er priset til 33% over Compugen er gjennomsnittlig aksjekurs i løpet av de siste 20 dager, er det store finansielle del av avtalen.

Bortsett fra det, Big Pharma er å levere Opdivo gratis for bruk i Compugen er nylig startet fase 1 studie i pasienter med ikke-liten celle lunge -, eggstokk -, bryst-og livmorkreft kreft. Hver del av to deler, 140-pasient-rettssaken har en arm som vil teste COM701 i kombinasjon med Opdivo.

Compugen er midler som rettssaken. Separat, Bristol-Myers planer om å initiere og finansiere kliniske studier som vurderer kombinasjoner av flere sjekkpunkt-hemmere. Compugen uttalelse siterer PVRIG, målet for COM701, og TIGIT som checkpoint mål at Bristol-Myers kan undersøke i kombinasjon. Den Israelske biotech har en anti-TIGIT stoffet i sin prekliniske rørledning.

Om forholdet mellom selskapene fremskritt utover disse foreløpige bånd avhenger av utfallet av fou-aktiviteter. I påvente disse resultatene, Bristol-Myers har tatt forholdsregler for å sikre at ingen av konkurrentene stjele muligheten.

Fra nå gjennom til etter kombinasjonen studier ferdig, tilbyr krever Compugen til å forhandle eksklusivt med Bristol-Myers for tre måneder før du går inn i COM701 lisensiering snakker med andre selskaper. De tilbyr også barer Compugen fra å arbeide med “begrenset tredjeparter” på preklinisk eller klinisk forskning som involverer PD-1/L1 narkotika.

Aksjer i Compugen steg 17% i premarket handel.