Carrick poser ex-Onyx kreft narkotika, planer sentrale studier

0
55

Carrick Therapeutics har lisensiert en ovarian kreft stoffet fra BTG. Den Britiske biotech arbeider for å få de tidligere Onyx Therapeutics stoffet inn i sentral forsøk på styrken av fase 1-data.

Stoffet, som nå er kjent som CT900, er en thymidylate syntase inhibitor med en vri. Thymidylate syntase-hemmere, slik som AstraZeneca’ Tomudex, som drepe kreft ved å skade DNA har eksistert i flere tiår. Hva setter CT900 bortsett er alfa folat reseptor målretting mekanisme. Så reseptoren er overexpressed i visse kreftformer, målretting mekanisme bør bety CT900 nuller i på kreftceller.

Den sterkeste kliniske bevis til støtte for at hypotesen kom fra ti kvinner med svulster uttrykt høye nivåer av alfa-folat reseptor. Syv av disse avansert kreft pasienter hadde delvis svar.

I lys av det udekkede behov for ovarian kreft pasienter—spesielt når svulster bli resistente mot platinum-basert på første-linje behandling—forskerne snakket opp betydningen av tidlig fase av data. Carrick har sett nok potensial i resultatene til å skaffe seg den verdensomspennende rettigheter til stoff. Den finansielle detaljer om avtale ble ikke avslørt.

Carrick, som dukket opp i 2016, med en $95 millioner serie A-runden, og har ett stoff i fase 1, planer om å flytte CT900 i sentral-studier. Hopp inn i sen-fase utvikling vil få CT900 fremover raskt igjen etter en periode hvor fremdriften vaklet.

Onyx betalt BTG $13 millioner up-front for å lisens stoffet i 2008 og overlevert en ytterligere 7 millioner dollar, når det sikret klarering til å kjøre en fase 1-studie følgende år. Tempoet i fremdriften har avtatt betydelig siden de som back-to-back fremskritt. En fase 1 rettssaken sponset av et Britisk sykehus kom i gang i 2013 og gikk på å gi de nevnte kliniske data.

I årene etter fase 1 kom i gang, Onyx ble kjøpt opp av Amgen. Et sted langs veien, BTG stille gjenvant rettigheter til stoff. Og som førte til at STORBRITANNIA handel avdeling for å prøve å hjelpe BTG finne en partner for eiendelen på ASCO årsmøtet i fjor.

Carrick avslørt detaljer av lisensavtalen sammen med nyheten om at det har utnevnt George Golumbeski som formann. Golumbeski spilt en stor rolle i å forme Celgene er aggressiv, forretningsutvikling og strategi i løpet av hans nesten ti år lange opphold på selskapet.