Neurocrine, Jnana-laget upp för att upptäcka CNS-läkemedel

0
53

Neurocrine Biosciences har slagit sig ihop med Jnana Therapeutics att utveckla läkemedel som mål att löst bärare (SLC) metabolit transportörer. Samarbetet ger Neurocrine en potentiell källa av små molekyler för att behandla sjukdomar i det centrala nervsystemet.

SLCs är en 400-stark familj av membranet proteiner som kontrollerar flödet av metaboliter in i och ut ur celler. Flera företag har försökt att droga proteiner—SGLT2-hämmare är ett aktuellt exempel på en lyckad insats—men den terapeutiska potentialen hos den stora majoriteten av SLCs som fortfarande är outnyttjad och underexplored.

Jnana, en 2018 Hård 15 vinnare, arbetar för att utveckla små molekyler som öppnar nya SLC-fokuserad möjligheter att behandla sjukdomen. I Neurocrine, Jnana har hittat ett biotech villiga att stödja arbetet.

Neurocrine är att göra en förskottsbetalning och begå finansiering av forskning för chansen att tillsammans med Jnana på identifiering av nya föreningar. Detta skede av projektet kommer att använda sig av Jnana ‘ s drug discovery-plattform. Utöver det, Neurocrine kommer att ta den mest lovande ämnen genom ytterligare optimering och resten av utveckling och kommersialisering.

Jnana är i linje för att få milestones och royalty om tillgångar förväg genom att utveckla och starta tappningen på fat upp kommersiell försäljning. Varken bolaget har offentliggjort värdet av affären.

Affären kommer med vissa icke-finansiella förmåner till Jnana. Neurocrine är att ge Jnana en en-gång-möjlighet till en tv med en delmängd av sin förening bibliotek för träffar mot vissa icke-CNS mål. Affären ger också Jnana en chans att expandera utanför sin början i huset fokus på förutsättningar inklusive inflammatorisk tarmsjukdom och börja utforska CNS potentialen av sin plattform.

Jnana ser Neurocrine som en bra partner för att stödja denna expansion.

“Deras djupa kunskaper i neurovetenskap och av den lösta bärare familj av transportörer som gör dem till en perfekt partner när vi arbetar tillsammans för att upptäcka nya läkemedel för behandling av CNS-sjukdomar,” Jnana CSO Joel Barrish sade i ett uttalande.

Neurocrine byggt upp sitt rykte i CNS sektorn genom utveckling av Ingrezza, en VMAT2-hämmare som vann FDA-godkännande i rörelse störning tardiv dyskinesi förra året. Ingrezza nu närmar annan avgörande ögonblick. Efter att ha sett Ingrezza falla korta på två Tourettes syndrom prövningar, Neurocrine närmar sig utslaget från en fas 3-studien i indikation.