Otsuka og Proteus logge 5-års, $88M digital pille partnerskap

0
46

Otsuka Farmasøytisk og Proteus Digital Helse har re-upped sine globale smart-tablet partnerskap for fem år, med sikte på å utvikle en ny generasjon av ingestible sensorer.

Til kick off utvidet samarbeid, Otsuka har levert Proteus $88 millioner kroner, som er en blanding av egenkapitalen og andre utbetalinger for å bidra til å finansiere en portefølje av nye digitale medisinene fokus på mental helse, inkludert fortsetter kommersielle arbeid for sensor-laden Abilify MyCite pille godkjent av FDA sent i fjor.

Å utvide sitt arbeid med Proteus utgjør en hjørnestein i Otsuka strategi for å integrere verdiøkende produkter, slik som digital-piller som logger tilslutning, i større helsevesenet, sa Kabir Nath, president og CEO av Otsuka Nord-American pharmaceuticals virksomhet.

“Vi er overbevist om at det å være i stand til å spore bedøve inntak av pasienter med alvorlig psykisk sykdom vil gi overbevisende innsikt for pasienter og deres helsepersonell lag,” Nath sa i en uttalelse i forrige måned kunngjorde selskapets kontrakt med Magellan Helse til å ta Abilify til det AMERIKANSKE markedet.

Et team av Otsuka og Proteus ansatte vil bli dedikert til kommersiell utvikling og markedet koordinering for Abilify MyCite, som ble godkjent for behandling av schizofreni og manisk og blandede episoder i bipolar jeg uorden, så vel som en add-on behandling for depresjon hos voksne.

RELATERT: Otsuka dose-tracking digital pille diagrammer sitt første kurs på markedet med Magellan

Enheten vil koordinere programvare, produksjon og supply chain integrasjon sammen med felles utvikling av nye digitale legemidler, inkludert atypical antipsychotics for alvorlige psykiske lidelser.

“Dette forpliktelse til en bred, inter-operasjonelle plattformen er kjernen grunn for oss å utvide vårt samarbeid med Otsuka i mental helse,” sa Andrew Thompson, president og CEO av Proteus Digital Helse, en tidligere Voldsom 15 vinneren.

RELATERT: FierceMedicalDevices’ 2012 Voldsom 15 | Proteus Digital Helse

Den Abilify MyCite aripiprazole nettbrettets innebygde sensoren er om størrelsen på en 1 mm korn av sand, består av ingredienser som finnes i mat. Det aktiveres i magen syre og sender et elektronisk signal til en bærbar sensorplasteret innen 30 minutter til 2 timer, opptak tilslutning før de ble eliminert fra kroppen.

Otsuka og Proteus’ første programmet hadde blitt sendt tilbake av FDA i 2016, som stilte for mer data om prestasjoner i bestemte virkelige forhold og menneskelige faktorer evalueringer av produktets risiko, før refiling og vinne godkjenning i November 2017.