Ziopharm bezuinigingen Precigen banden, vernauwing van de R&D-focus

0
53

Ziopharm heeft teruggeschroefd een bondgenootschap met Intrexon eenheid Precigen in de oncologie en zal nu alleen concentreren op een paar van de immuno-oncologie platforms.

Aandelen in de vennootschap gedoopt bijna 5% op het nieuws van de business te vernieuwen, wat suggereert dat beleggers niet geheel overtuigd door de nieuwe plannen, die ziet de eerdere brede deal vervangen door een licentie-overeenkomst aan een technologie van Precigen gebruikt in Ziopharm ‘s R&D programma’ s.

Ziopharm zal nu zich uitsluitend concentreert op het door haar gecontroleerde IL-12 en sleeping beauty (SB), gedreven TCR-T en AUTO-T platforms, inclusief het leiden CD19-gerichte AUTO-T, die CEO Laurence Cooper, M. D., D. Ph., zei het vertegenwoordigen van de “beste kans in de markt” voor het bedrijf.

SB maakt gebruik van een nonviral gen transfer system wijzigen van T-cellen, zodat ze gericht neoantigens, terwijl de gecontroleerde IL-12-platform is ontworpen voor het activeren van de zogenaamde ‘koude’ tumoren vertonen weinig of geen activiteit van het immuunsysteem.

Precigen loopt weg met de exclusieve rechten voor alle andere SBs, waaronder een CD33-gericht programma een samenwerking aangegaan met het duitse Merck KGaA. Het zal ook worden in de regel voor minder mijlpalen en bedekte de royalty ‘ s op Ziopharm de projecten, terwijl de laatstgenoemde behoudt een bedekte royalty interesse in Precigen s SB portfolio.

Het verplaatsen “wordt Precigen als een therapeutics bedrijf dat zich op immuno-oncologie, auto-immuunziekten en besmettelijke ziekte therapieën”, aldus Ziopharm, die zei: “beide bedrijven beter in staat om onafhankelijk te richten op hun respectievelijke platformen en markten” als resultaat.

De beslissing komt er na een proef van de CD19-gerichte AUTO-T werd geplaatst onder een klinische houden, eerder dit jaar, het uitstellen van het begin van de toediening, terwijl een geplande fase 3 trial van leiden gecontroleerde IL-12 kandidaat-Ad-RTS-hIL-12 werd onderbroken door een chemistry, manufacturing and control probleem.

“De nieuwe Ziopharm heeft nu de volledige autonomie … en een exclusieve rechten om deze platform technologieën,” aldus Cooper op een conference call. Hij zei dat de beweging een “keerpunt” voor het bedrijf.

Het geven van een update op Ziopharm programma ‘ s, Cooper zei dat Ad-RTS-hIL-12 wordt momenteel geëvalueerd in de hersenen tumoren als monotherapie en in combinatie met Bristol-Myers Squibb is het immuunsysteem van het checkpoint-remmer Opdivo (nivolumab). Het geneesmiddel wordt toegediend in de tumor tijdens de operatie en een mondelinge agent (veledimex) wordt vervolgens gebruikt om te schakelen van de lokale productie van IL-12 in-en uitschakelen.

Ondertussen Ziopharm is ook gewoon over tot het dossier voor goedkeuring om te beginnen met het proeven van een SB-programma voor een TCR-T-cel therapie in solide tumoren in samenwerking met het National Cancer Institute. Terwijl de AUTO-Ts zijn gericht op het cel oppervlak antigenen TCR-Ts kan gaan na antigenen binnen de cel, en Cooper zei: dit is de sleutel aan het richten van solide tumoren.

In de AUTO-T, die Cooper zei is nu Ziopharm kleinste technologie platform, de CD19-project voor leukemie/lymfoom “is intact” en vooruit met partner MD Anderson, met een nieuwe applicatie voor de proeven door in de tweede helft van het jaar 2019.

Een tweede AUTO-T-programma met een onbekend doel in het bloed vormen van kanker moet worden ingediend voor klinische testen voor het einde van 2019. Beide zijn ontworpen om te worden geproduceerd binnen twee dagen, zodat voor de behandeling bij de punt van zorg, en dat zou kunnen zorgen voor een snel en goedkoop boost over goedgekeurde AUTO-T producten.

De nieuwe regeling betekent ongeveer $157 miljoen waard Ziopharm preferente aandelen gehouden door Intrexon is met pensioen, en Intrexon CEO Randal Kirk stap af van Ziopharm de raad van bestuur.