Ziopharm kutt Precigen bånd, spisse sin fou-fokus

0
48

Ziopharm har trappet ned en allianse med Intrexon enhet Precigen i onkologi og vil nå fokusere på et par av immuno-onkologi plattformer.

Aksjer i selskapet dyppet nesten 5% på nyheten om virksomheten revolusjonere, noe som tyder på at investorer ikke helt overbevist av den nye planen, som ser den tidligere brede tilbyr erstattet med en enkelt lisensavtalen til en teknologi fra Precigen brukt i Ziopharm fou-programmer.

Ziopharm vil nå konsentrere seg utelukkende på sin kontrollert IL-12 og tornerose (SB), drevet TCR-T og BIL-T plattformer, inkludert dens føre CD19-anvist BIL-T, som administrerende DIREKTØR Laurence Cooper, M. D., Ph. D., sa representere den “beste markedet mulighet” for selskapet.

SB bruker en nonviral gene transfer system endre T-celler slik at de mål neoantigens, mens kontrollert IL-12-plattformen er designet for å aktivere såkalte ‘kalde’ svulster som viser liten eller ingen immunsystemet aktivitet.

Precigen går unna med eksklusive rettigheter for alle andre SBs, inkludert en CD33-anvist program, i samarbeid med Tysklands Merck KGaA. Det vil også være i tråd med redusert milepæler og avkortet royalties på Ziopharm sine prosjekter, mens sistnevnte beholder en avkortet royalty interesse i Precigen er SB portefølje.

Flytting etablerer Precigen som en therapeutics selskapet konsentrere seg om immuno-onkologi, autoimmune og smittsomme sykdommen, behandlingsformer,” i henhold til Ziopharm, som sa: “begge selskapene vil være bedre rustet til selvstendig å fokusere på sine respektive plattformer og markeder” som resultat.

Beslutningen kommer etter en prøveversjon av CD19-anvist BIL-T ble plassert under en klinisk hold tidligere i år, forsinke starten av dosering, mens en planlagt fase 3 studie av bly kontrollert IL-12-kandidat Ad-RTS-hIL-12 ble satt på pause på grunn av en kjemi, produksjon og kontroll problem.

“Den nye Ziopharm nå har full autonomi … og eksklusive rettigheter til disse plattform teknologier,” sa Cooper på en konferanse. Han sa farten var et “vendepunkt” for selskapet.

Å gi en oppdatering på Ziopharm programmer, Cooper sa at Ad-RTS-hIL-12 blir nå evaluert i hjernen svulster som monoterapi og i kombinasjon med Bristol-Myers Squibb er immun checkpoint inhibitor Opdivo (nivolumab). Stoffet blir administrert inn i svulsten under operasjonen og en muntlig agent (veledimex) er deretter brukt til å slå lokal produksjon av IL-12 på og av.

I mellomtiden, Ziopharm er også bare om å søke om godkjenning for å starte forsøk med en SB-programmet for en TCR-T-celle terapi i solide svulster i samarbeid med National Cancer Institute. Mens BIL-Ts er rettet mot celleoverflaten antigener TCR-Ts kan gå etter antigener i cellen, og Cooper sa at dette er nøkkelen til målretting av solide svulster.

I BIL-T, som for Cooper sa er nå Ziopharm minste technology-plattformen, CD19 prosjekt for leukemi/lymfom “er veldig mye intakt” og beveger seg forover med partner MD Anderson, med et nytt program for studier grunnet i andre halvdel av 2019.

En annen BIL-T-program med et ukjent mål i blod kreft skal være sendt til klinisk testing før utgangen av 2019. Begge er designet for å være produsert i løpet av to dager, noe som åpner for behandling på det punktet av omsorg, og som kan gi en hastighet og pris boost over godkjent BIL-T-produkter.

Den nye ordningen betyr at rundt $157 millioner kroner verdt av Ziopharm foretrukne aksjer som innehas av Intrexon har blitt pensjonert, og Intrexon administrerende DIREKTØR Randal Kirk vil gå ned fra Ziopharm i styret.