Bristol-Myers, Compugen bondgenoot te zijn van de test checkpoint combinaties

0
45

Bristol-Myers Squibb heeft toegeslagen een deal te testen Opdivo in combinatie met Compugen anti-PVRIG antilichaam COM701. De Big Pharma investeert $12 miljoen in Compugen als onderdeel van een deal die het recht verschaft om eerst de onderhandelingen voor de COM701 licentie.

Compugen heeft zich van haar R&D activiteiten op 11 roman immuun checkpoint doelen. Echter, hoewel dat de focus lijkt Compugen een belangrijk doelwit voor immuno-oncologie partnerschappen, aanbiedingen voor het valideren van het potentieel van de wetenschap werden langzaam aan te komen. Bayer samen met Compugen in 2013 alleen met de hand terug op de rechten van één van de twee medicijnen gedekt door de deal van vorig jaar.

Israël is Compugen had meer geluk landing partnerschappen sindsdien. AstraZeneca aangemeld om te werken met Compugen op bispecific en multispecific antilichamen in April. Nu, Bristol-Myers heeft interesse getoond in de biotech de pijplijn.

Bristol-Myers’ belang heeft gemanifesteerd in een deal die het mogelijk maakt om de gaten te houden Compugen zonder dat het tot grote financiële verplichtingen aan. De $12 miljoen investering, dat is geprijsd op 33% boven Compugen de gemiddelde koers van de afgelopen 20 dagen, is de financiële component van de deal.

Afgezien van dat, de Big Pharma is het leveren van Opdivo gratis voor gebruik in Compugen is onlangs gestart met fase 1 trial in patiënten met niet-kleincellige long -, eierstok -, borst en het endometrium kanker. Elk deel van de twee-delige, 140-patiënt op proef voorzien van een arm die zal testen COM701 in combinatie met Opdivo.

Compugen is de financiering van dat onderzoek. Apart, Bristol-Myers plannen te initiëren en financieren klinische studies, die beoordelen combinaties van meerdere checkpoint-remmers. Compugen verklaring van de cites-PVRIG, het doel van COM701, en TIGIT als checkpoint doelen die Bristol-Myers kunnen onderzoeken in combinatie. De Israëlische biotech heeft een anti-TIGIT drug in de pre-klinische pijplijn.

Of de relatie tussen de bedrijven voorschotten buiten deze voorlopige banden is afhankelijk van de uitkomst van de R&D-activiteiten. In afwachting van deze resultaten, Bristol-Myers heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om te zorgen dat geen van de concurrenten te stelen in de gelegenheid.

Vanaf nu door tot na de combinatie proeven afwerking, de deal vereist Compugen te onderhandelen uitsluitend met Bristol-Myers voor drie maanden voor het aangaan van COM701 licentie gesprekken met andere bedrijven. De deal ook bars Compugen van het werken met “bepaalde beperkte derden” op preklinisch of klinisch onderzoek waarbij de PD-1/L1 drugs.

Aandelen in Compugen steeg van 17% in premarket handel.