Otsuka en Proteus teken van 5 jaar, $88M digitale pil partnerschap

0
48

Otsuka Pharmaceutical en Proteus Digital Health hebben re-upped hun wereldwijde smart-tablet partnerschap voor nog eens vijf jaar, met als doel het ontwikkelen van een nieuwe generatie van inneem sensoren.

Voor de aftrap van de uitgebreide samenwerking, Otsuka heeft overhandigd Proteus $88 miljoen in een mix van aandelen en andere betalingen te helpen bij de financiering van een portfolio van nieuwe digitale geneesmiddelen gericht op de geestelijke gezondheid, met inbegrip van de voortgezette commerciële werk voor de sensor-beladen Abilify MyCite pil goedgekeurd door de FDA eind vorig jaar.

De verruiming van het werken met Proteus vormen een hoeksteen van de Otsuka ‘s strategie te integreren in producten met toegevoegde waarde, zoals digitale pillen die log naleving, in het grotere systeem van gezondheidszorg, zegt Kabir Nath, president en CEO van Otsuka’ s Noord-Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

“We zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheid om track medicijn inname bij patiënten met ernstige psychische aandoeningen zal zorgen voor boeiende inzichten voor patiënten en hun zorgverleners, teams,” Nath zei in een verklaring vorige maand de aankondiging van het bedrijf het contract met Magellan Gezondheid te brengen van Abilify op de AMERIKAANSE markt.

Een team van Otsuka en Proteus medewerkers zal gewijd zijn aan de commerciële ontwikkeling en de coördinatie voor Abilify MyCite, die werd goedgekeurd voor de behandeling van schizofrenie en manische en gemengde episodes bij bipolaire I-stoornis als een add-on behandeling voor depressie bij volwassenen.

GERELATEERD: Otsuka de dosis-tracking digitale pil grafieken haar eerste cursus op de markt met Magellan

Het toestel zal coördineren van software, productie en supply chain integratie, samen met de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe digitale geneesmiddelen, met inbegrip van atypische antipsychotica voor ernstige psychische aandoeningen.

“Dit streven naar een brede, interoperabele platform is de belangrijkste reden voor ons om uit te breiden onze samenwerking met Otsuka in de geestelijke gezondheidszorg”, zegt Andrew Thompson, president en CEO van Proteus Digital Health, een voormalige Felle 15 winnaar.

GERELATEERD: FierceMedicalDevices’ 2012 Felle 15 | Proteus Digital Health

De Abilify MyCite aripiprazole tablet ingebouwde sensor is ongeveer de grootte van een 1 mm korrel zand, gemaakt van bestanddelen van het voedsel. Het activeert in de maag zuur en zendt een elektronisch signaal naar een draagbare sensor patch binnen 30 minuten tot 2 uur, het opnemen van de naleving voordat het wordt verwijderd uit het lichaam.

Otsuka en Proteus’ eerste toepassing had terug gestuurd door de FDA in 2016, waarin gevraagd voor meer gegevens over de prestaties op specifieke real-world omstandigheden en menselijke factoren evaluaties van het product de risico ‘ s, voordat refiling en het winnen van goedkeuring in November 2017.