Otsuka och Proteus tecken 5 år, $88M digital piller partnerskap

0
66

Otsuka Pharmaceutical och Proteus Digital Health har åter höjde sitt globala smart-tablet partnerskap för ytterligare fem år, som syftar till att utveckla en ny generation av ingestible sensorer.

För att sparka igång den utökade samarbete, Otsuka har lämnat Proteus $88 miljoner i en mix av aktier och andra betalningar för att hjälpa till att finansiera en portfölj av nya digitala läkemedel som är inriktade på mental hälsa, inklusive fortsatt kommersiellt arbete för sensor-ladin Abilify MyCite piller som godkändes av FDA i slutet av förra året.

Att bredda sitt arbete med Proteus utgör en hörnsten i Otsuka: s strategi för att integrera förädlade produkter, såsom digital-piller för att logga följsamhet, i större hälso-och sjukvården, sade Kabir Nath, VD och koncernchef för Otsuka Nordamerikanska pharmaceuticals verksamhet.

“Vi är övertygade om att kunna spåra läkemedel intag hos patienter med allvarlig psykisk sjukdom kommer att ge övertygande insikter för patienter och deras vårdgivare lag,” Nath sade i ett uttalande förra månaden meddelar bolagets avtal med Magellan Hälsa för att få Abilify till den AMERIKANSKA marknaden.

Ett team av Otsuka och Proteus anställda kommer att vara inriktad på kommersiella utvecklingen och marknaden för samordning för Abilify MyCite, som var godkänd för att behandla schizofreni och maniska och blandade episoder vid bipolär i sjukdom samt som en add-on behandling för depression hos vuxna.

RELATERAT: Otsuka är dos-spårning digital piller diagram sin första kurs på marknaden med Magellan

Enheten kommer att samordna programvara, tillverkning och supply chain integration tillsammans med gemensam utveckling av nya digitala läkemedel, inklusive atypiska antipsykotika för allvarliga psykiska sjukdomar.

“Detta åtagande till en bred, sammarbetande platform är den centrala orsaken för oss att utöka vårt samarbete med Otsuka i psykisk hälsa”, sade Andrew Thompson, koncernchef och VD för Proteus Digital Health, en tidigare Hård 15 vinnare.

RELATERAT: FierceMedicalDevices’ 2012 Hård 15 | Proteus Digital Health

Abilify MyCite aripiprazol tablet s inbyggda sensorn är ungefär storleken av en 1 mm korn av sand, som består av ämnen som finns i mat. Det aktiverar i magen syra och skickar en elektrisk signal till en bärbar sensor patch inom 30 minuter till 2 timmar, inspelning följsamhet innan de elimineras från kroppen.

Otsuka och Proteus’ första ansökan hade skickats tillbaka av FDA i 2016, som bad om mer uppgifter om resultat i specifika verkliga förhållanden och den mänskliga faktorn utvärderingar av produktens risker, innan bankboken och vinna godkännande i November 2017.