Färsk från Eli Lilly uppgörelse, NextCure väskor $93 för klinisk tryck

0
44

NextCure har höjt $93 miljoner euro. Eli Lilly-samarbetar biotech kommer att använda B-medel för att avancera Siglec-15-inriktning antikropp NC318 och annan tillgång genom tidig fas i klinisk utveckling.

Maryland-baserade NextCure är den senaste satsning av Michael Richman och några av de övriga befattningshavare som ledde Amplimmune till 2013 övertagande av AstraZeneca. På NextCure, Richman och hans kollegor är att övervaka utvecklingen av en grupp av läkemedel som härrör från en plattform för att hitta cellens yta interaktioner som påverkar immunförsvaret på platser, inklusive tumörens mikromiljö.

NextCure höll sitt huvud ned i två år efter avslöjandet dess sek 67 miljoner av serie A omgång i januari 2016, men det drabba en rad viktiga milstolpar under de senaste veckorna som sin ledning drog flyttade in mänskliga testning och Lilly betalade $25 miljoner kronor för att komma in i en immuno-onkologi samarbete.

B-uppsättningar NextCure att bygga vidare på de framsteg som har gjorts under de senaste 30 månaderna. En del av pengarna kommer att stödja utvecklingen av NC318, en Siglec-15-inriktning antikropp som NextCure testar i solid tumör-patienter. Prekliniska data tyder på Siglec-15, ett mål som finns på myeloida celler nära tumörer i lunga, äggstockarna och andra organ som stöder cancer tillväxt genom att hämma funktionen av T-celler.

RELATERAT: Lilly går samman med NextCure till bränsle immuno-onkologi expansion

NextCure har avsatt några pengar för den kliniska utvecklingen av en andra läkemedel. NC410, ett läkemedel avsedda för att utlösa aktivering av immunförsvaret, är inställd på att få IND skede i och med 2019.

Hillhouse Capital Management och Quan Inkomst gick samman för att ge NextCure med en bit av kontanter den behöver för att avancera NC318 och NC410. Co-leder av serie B fick sällskap av Bay City Kapital, Besiktningsman Inkomst, Ping Ventures, Taiho Ventures, ArrowMark Partner, IK Investment och alla NextCure befintliga investerare, inklusive Pfizer.

Åtagandet av syndicate lägger till en bank som redan svällde av Lilly affär. Lilly betalas NextCure $25 miljoner i förskott och investerat $15 miljoner i den uppstått i samband med serie B-runda.