ASH18: Bluebird ‘ s anti-BCMA heeft een ‘duidelijke voorsprong’ in een overvolle markt

0
41

Dit jaar ASH zag een overvloed van presentaties op BCMA-targeting drugs, maar de analisten van Jefferies zegt Bluebird Bio AUTO-T therapie bb2121 “is nog steeds de leiding.”

De actie-verpakt conferentie zag trial resultaten voor meer dan 10 anti-BCMA regimes gebaseerd op lichaamseigen AUTO-T, off-the-shelf of allogene AUTO-T, bispecific antilichamen en antilichaam-drug conjugaten, waardoor het een bijzonder overvolle gebied.

Dat gezegd hebbende, bb2121 ‘ s van 95,5% objectieve responspercentage (ORR) bij de hoogste dosis—plus de mediane progressie-vrije overleving van 12 maanden—”het zich onderscheidt van andere concurrenten op zowel de werkzaamheid van de prestaties en de ontwikkeling van de vooruitgang op dit moment,” volgens Jefferies.

Hoewel er nog veel te leren over Bluebird follow-up van anti-BCMA AUTO-T bb21217, die streeft naar het verbeteren van de duurzaamheid van de interventie, de eerste reactie die gegevens zijn bemoedigend, omdat zijn aanwijzingen dat het meer waarschijnlijk is voor het genereren van een geheugen T-cel-effect. Samen genomen, de twee programma ‘ s suggereren Bluebird is “geplaatst” target zwaar voorbehandelde ingestort en vuurvaste myeloma-patiënten, ook als hoog-risico-vroeg/frontline patiënten.

Dat wil niet zeggen dat er geen rol voor andere benaderingen. Amgen bispecific antilichamen AMG 420 en langer werkende follow-up AMG 701 zijn “nog steeds in het spel” en kan worden aantrekkelijke opties in bepaalde behandeling instellingen “wegens hun potentieel voordeel in prijzen en onmiddellijke toegang als werkzaamheid blijkt vergelijkbaar te bb2121.”

Amgen verslag van de voorlopige gegevens op AMG 420 patiënten ASH, waaruit blijkt dat zeven van de 10 zwaar voorbehandelde, recidiverende of refractaire myeloom onderwerpen die een 400-mg dosis gereageerd op de drug, en vier van hen hadden minimale residuele ziekte.

Ondertussen zijn er andere BCMA-targeting AUTO-Ts had gemengde fortuinen. Jefferies uitzicht op de resultaten met Poseida Therapeutics’ P-BCMA-01 als “minderwaardig” (43% ORR) op de lagere dosis van 456 miljoen cellen getest. Het verhogen van de dosis naar 845 miljoen cellen verbeterd de ORR tot 100%, maar het lijkt of de dosis moet worden hoger is dan die van haar concurrenten.

Ter vergelijking, Celgene en Juno ‘ s JCARH125 had een ORR van 83% in patiënten die 150 miljoen cellen of meer, terwijl de laagste 50 miljoen dosis is nog steeds in geslaagd 79% ORR.

Er waren ook interessante updates op ASH op anti-CD19 AUTO-T benaderingen, en Jefferies gemarkeerd Allogene de off-the-shelf product UCART19, die kunnen bijdragen aan vermindering van de wachttijden en hoge productie kosten in verband met het oogsten, het wijzigen en reinfusing cellen in patiënten met autologe AUTO-T.

Een optimale conditionering regime gebaseerd op chemotherapie en anti-CD52 antilichaam alemtuzumab—die wordt gebruikt voor het wissen van een pad voor allogene AUTO-T-cellen hun effecten uit te oefenen—bleek van cruciaal belang. In een proef van UCART19 in acute lymfatische leukemie, de algemene complete respons was 82% in de 17 patiënten die alemtuzumab plus chemo maar gedompeld tot 67% bij de hele groep, inclusief vier op chemo alleen, was opgenomen.