Kan het blokkeren van een enkel gen obesitas te genezen zonder dieet en lichaamsbeweging?

0
61

Een van de grootste obstakels die obese mensen ondervinden als ze proberen om gewicht te verliezen moeite heeft met het aan de stok met een dieet en lichaamsbeweging plannen. Wetenschappers onder leiding van de Flinders University in Zuid-Australië zeggen dat ze zou hebben gevonden een oplossing—een enkel gen die kunnen worden geblokkeerd om gewicht te verliezen zonder de noodzaak om te snijden calorieën of uren in de sportschool.

Het team verwijderd van een gen genaamd RCAN1 van muizen en vervolgens voerden ze een dieet hoog in vet. Ze deed geen gewichtstoename, zelfs nadat ze aten zo veel van eten als ze wilden voor een lange periode van tijd, volgens een verklaring van de universiteit. De onderzoekers publiceerden hun resultaten in het tijdschrift EMBO Reports.

De sleutel hier is dat het blokkeren van RCAN1 helpt het lichaam te transformeren ongezonde wit vet in calorie-brandende bruin vet, zei teamleider Damien Keating, D. Ph., hoogleraar moleculaire en cellulaire fysiologie bij Flinders.

“Het verwijderen van RCAN1 had twee belangrijke gevolgen,” Keating zei in een video over het onderzoek (zie hieronder). In de vetcellen, “het verminderd de opslag van vetten in gevaarlijke gebieden rond de buik, bijvoorbeeld. En dan in de spier is het eigenlijk [veroorzaakt] spieren meer calorieën verbranden in rust.”

Voor het bevestigen van de voordelen van het verwijderen van RCAN1, de onderzoekers testten verschillende diëten over tijdlijnen, variërend van acht weken tot zes maanden. Zij meldden dat zij zagen verbeteringen in hun gezondheid in de dieren in elk van die scenario ‘ s.

De inspanning om erachter te komen hoe te draaien wit bruin vet heeft geleid tot een reeks innovaties. Onderzoekers aan de Universiteit van Pennsylvania, bijvoorbeeld, werkt het remmen van het FLCN-gen, die produceert een eiwit dat onderdrukt de bruining van vet. En een team in Florida ‘ s Sanford Burnham Prebys Medische Discovery Institute heeft ontdekt dat het verhogen van signalering onder de natriuretische peptiden in het vetweefsel voorkomt obesitas in muizen.

GERELATEERD: het Misleiden van de spieren in het verbranden van meer vet

Maar er zijn een aantal storingen langs de weg. Ember Therapeutics, die werd opgericht in 2012 op de belofte van het gebruik van het eiwit BMP-7 te stimuleren bruin-de vette productie, het afsluiten van drie jaar later.

Het Flinders team heeft zich ontwikkeld drugs die het doel van het eiwit door de RCAN1 gen. Ze zijn nu te testen om te zien hoe effectief ze remmen de gen en of ze kunnen worden ontwikkeld tot geneesmiddelen voor de behandeling van mensen.

“Het zou ideaal zijn om een soort pil die niet vereisen dat u te kijken naar uw dieet, dat is niet nodig u uit te oefenen,” Keating zei in de video. “Nu, dat lijkt misschien een utopie, maar de bevindingen die we uit deze studie met muizen op zijn minst wijzen op een roman pad dat we misschien in staat zijn om te richten,” zei hij.