Midphase svikt i Novartis’ NASH bedøve knuser Conatus

0
50

En fase 2b prøveversjon av Conatus Pharmaceuticals’ emricasan har savnet sin primære endepunkt. Tilbakeslag tørkes 55% av Conatus’ lager i premarket handel som investorer fordøyd implikasjonene av et sekund midphase svikt i åtte måneder.

For to år siden, Novartis stakk Conatus inn i rampelyset ved å betale $50 millioner for å sikre et alternativ på emricasan, en caspase-hemmer som hadde vist lovende i en liten midphase rettssaken. I Mai 2017, Novartis benyttet sin opsjon. Conatus’ formuer har tatt en tur til det verre siden da, og starter med svikt i en fase 2b prøveversjon av emricasan i levertransplanterte pasienter åtte måneder siden.

Nå, emricasan har spilt inn sin andre fase 2b svikt i 2018. Etterforskere registrert 263 NASH pasienter i rettssaken, og randomisert dem til å motta en av tre doser av emricasan eller placebo i 24 uker.

På slutten av denne perioden, retten fant at emricasan var ikke bedre enn placebo på å forbedre nedsatt venøs trykkgradient (HVPG), noe som resulterer i studien mangler dens primære endepunkt. Conatus sa data viste “trender konsekvent å favorisere emricasan” over placebo, men forskjellene falt kort av statistisk signifikans.

Som skjedde med den forrige fase 2b feil, Conatus funnet en positiv å understreke i NASH resultater. Den positive tolkningen av datasentre på post hoc-analyser som skiller ut de 201 pasienter med kompensert NASH skrumplever, i motsetning til tidlig dekompensert NASH cirrhose.

I subpopulasjon av kompensert NASH pasienter, Conatus så “klinisk meningsfulle forskjeller” i mener HVPG “over flere baseline HVPG kohorter fra ≥13 mmHg gjennom ≥17 mmHg.” De to høyere doser av emricasan var assosiert med 10% eller større forbedringer i mener HVPG over placebo i subpopulasjon.

Conatus sa pasienter med baseline HVPG av 16 mmHg eller mer forbedret seg mest. I denne undergruppen av pasienter, som er i fare for dekompensering og komplikasjoner det medfører, rettssaken knyttet emricasan til en to-punkt eller større forbedring. Conatus tror at det er meningsfylt.

“Vi har nylig vist at risikoen for dekompensering og død stiger med progressiv økning i HVPG. I motsatt fall, reduksjoner i HVPG så liten som 1 mmHg kan redusere risikoen for dekompensering eller død,” Yale School of Medicine er Guadalupe Garcia-Tsao, M. D., sa i en uttalelse.

Med to andre emricasan studier på grunn av å levere topp-line data neste år, Conatus mener det fortsatt har en sjanse til å samle resultatene er det behov for å flytte inn i en avgjørende programmet. Men back-to-back klinisk studie feil førte investorer å ta et kjøligere utsikt over Conatus muligheter.