Verenigd koninkrijk stelt digitale, door gegevens gestuurde plan te versnellen R&D

0
44

De britse overheid heeft uiteengezet hoe het plan te gebruiken data en digitale technologieën aan te trekken van de klinische studies. Op korte termijn plannen zijn het creëren van een systeem voor het beoordelen van de studie haalbaarheid en een app om verbinding te maken patiënten te onderzoeken.

Verenigd koninkrijk plannen om te profiteren van een schat van longitudinale gegevens over gezondheid te trekken life science investeringen dateren van vóór de stemming over de Europese Unie verlaat, maar de strategie heeft genomen van groter belang in het licht van de behoefte van het land aan het herdefiniëren zijn plaats in de industrie. Het belang van de gegevens en de digitale hulpmiddelen van de britse post-Brexit visie is duidelijk zichtbaar in de regering de tweede deal met de life sciences sector.

Vele aspecten van de strategie zijn eerder elders, maar het rapport van de regering voegt nieuwe informatie. Sommige van deze gegevens betrekking hebben op de klinische proef samenwerking NHS Digitale en Gezondheid Gegevens Research UK onthulde eerder deze week.

De oorspronkelijke release-vermeld de organisaties werken samen op het gebruik van de gegevens te informeren over de klinische studies. In de praktijk zal dit inhouden dat het ontwerpen van een systeem dat gebruik maakt van gegevens over gezondheid te beoordelen van de haalbaarheid van de studies snel inschrijven welomschreven patiëntenpopulaties. Gegeven de industrie verlangen naar inzicht in de locaties van de patiënten in de actieve ziekte, de tool kan nuttig zijn om te sponsoren.

De industrie zal vinden relatief snel of het systeem kan helpen bij het aanpakken van de langdurige proef inschrijving knelpunt. De overheid wil aantonen dat een “efficiënte en industrie-vriendelijke, Engeland-brede klinische studies service voor haalbaarheid en in aanmerking te komen” door de val van 2019.

De haalbaarheid van het initiatief is het bevorderen van en parallel aan een app die wordt verwacht om te gaan wonen rond dezelfde tijd. In de eerste iteratie zal de app patiënten in staat stelt om te registreren en hun interesse in deelname aan proeven en ondersteuning van toegang tot gegevens in het digitale dossier van de patiënten ingeschreven in het onderzoek. De regering denkt dat de stroomlijning van het verzamelen van gegevens zal drastisch snijden in de kosten en de tijd van de werving.

In 2020 is de regering voornemens is de app die als een manier voor opdrachtgevers om informatie te delen over de resultaten van studies met de deelnemers. In 2021, zullen de gegevens van start stroomt terug de andere kant op als de app krijgt de mogelijkheid om gegevens te verzamelen van wearables en andere apps.

De focus op de gezondheid van de gegevens in de sector deal trok de steun van bedrijven, waaronder Sensyne Gezondheid, een medische AI opstarten ging het publiek eerder dit jaar. Echter, het risico dat Brexit zal veeg uit potentiële data-gedreven winsten blijft, net als de mogelijkheid dat het publiek weer in opstand komen tegen hun gezondheid informatie wordt gebruikt om bedrijven te helpen.