Xenotransplantation bedrijf eGenesis hires Wes Westlin als R&D-hoofd

0
51

eGenesis brengt op William “Wes” Westlin, D. Ph., om te helpen het hoofd van de xenotransplantation R&D als executive vice president.

Eerder, Westlin geserveerd als senior VP van preklinisch onderzoek en de vroege ontwikkeling bij Nimbus Therapeutics, een positie die hij bekleedde ook bij Celgene en Avila Therapeutics, werken op de eerste plaats-in-human-programma ‘ s en klinische proof-of-concept studies. Hij hielp ook partnerschappen met grote pharma bedrijven zoals Sanofi, Gilead en Clovis Oncology.

In Maart 2017, eGenesis verhoogd $38 miljoen helpen om het varken organen geschikt zijn voor menselijke transplantatie met behulp van gen-bewerken CRISPR-technologie, om te helpen met de aanhoudend onvervulde vraag naar organen van menselijke donoren.

De Cambridge, Massachusetts gevestigde bedrijf hoopt te gebruiken CRISPR-Cas9 tegen de potentieel schadelijke virus genen varken in organen die kan leiden tot immunologische incompatibiliteit.

GERELATEERD: eGenesis winsten $38M te gebruiken CRISPR te helpen tamme varken organen voor transplantaties

“Wes joins eGenesis op een kritiek moment als we blijven bouwen aan onze R&D-inspanningen en de vooruitgang van onze preklinische onderzoek in xenotransplantation,” zei Luhan Yang, D. Ph., eGenesis mede-oprichter en chief scientific officer. “Wij zijn verheugd u te mogen verwelkomen Wes om ons groeiende team, als we werken aan het verbreden van de ontwikkeling van expertise en het versnellen van onze wetenschappelijke inspanningen om te voldoen aan de mijlpalen voor de komende jaren.”

Voorafgaand aan zijn tijd bij Avila, Westlin geserveerd als senior VP voor preklinisch onderzoek op Praecis Farmaceutische producten, met betrekking tot de oncologie, immunologie, ontsteking van de biologie en de ziekte van Alzheimer programma ‘ s. Daarvoor bekleedde hij functies bij Monsanto/Searle en Pharmacia.

GERELATEERD: Wat is de volgende stap na het CRISPR wist hindernis in de zoektocht naar transplantatie varken organen in de mens?

“eGenesis is uniek gepositioneerd binnen de industrie te transformeren het gebied van xenotransplantation door het gebruik van zijn roman gemultiplexed gen bewerken platform om de problemen van cross-soorten virale transmissie en moleculaire incompatibele producten in xenotransplantation,” Westlin zei. “Ik ben enthousiast om mee te doen met dit team een onderdeel te zijn van de missie om het tekort van transplantable organen voor patiënten en hun families.”