Xenotransplantation fast eGenesis ansetter Wes Westlin som fou-leder

0
43

eGenesis er å bringe på William “Wes” Westlin, Ph. D., å bidra til å dra opp sin xenotransplantation R&D som executive vice president.

Tidligere, Westlin serveres som en senior VP for preklinisk forskning og tidlig utvikling i Nimbus Therapeutics, en posisjon han holdt også på Celgene og Avila Therapeutics, arbeider på første-i-menneskelige programmer og kliniske proof-of-concept studier. Han har også bidratt til å etablere partnerskap med store farmasøytiske selskaper som Sanofi, Gilead, og Clovis Oncology.

I Mars 2017, eGenesis reist $38 millioner kroner for å bidra til å gjøre gris organer egnet for menneskelig transplantasjon ved hjelp av gen-redigering CRISPR teknologi, for å hjelpe til med vedvarende udekkede behovet for organer fra mennesker givere.

Cambridge, Massachusetts-baserte selskapet håper å kunne bruke CRISPR-Cas9 mot potensielt skadelige virus gener i grisen organer som kan føre til immunologiske inkompatibilitet.

RELATERT: eGenesis gevinster $38M å bruke CRISPR å hjelpe tamrein, gris organer for transplantasjoner

“Wes blir eGenesis i en kritisk tid som vi fortsette å bygge vår fou-innsats og fremme våre preklinisk forskning i xenotransplantation,” sa Luhan Yang, Ph. D., eGenesis co-grunnlegger og chief scientific officer. “Vi er glade for å velkommen Wes til vår voksende team, som vi arbeider for å utvide vår ekspertise innen utvikling og akselerere vår vitenskapelige innsats for å møte milepæler i løpet av de neste årene.”

Før hans tid i Avila, Westlin serveres som en senior VP for preklinisk forskning på Praecis Pharmaceuticals, som dekker dens onkologi, immunologi, betennelse biologi og Alzheimers sykdom programmer. Før det, han hadde stillinger i Monsanto/Searle og Pharmacia.

RELATERT: Hva er neste etter CRISPR fjerner hinder i jakten på å transplantere gris organer til mennesker?

“eGenesis er unikt posisjonert innenfor bransjen til å forvandle området xenotransplantation gjennom bruk av sin roman multiplekset genet redigering plattform for å løse problemer av cross-arter viral overføring og molekylær inkompabiliteter i xenotransplantation,” Westlin sa. “Jeg gleder meg til å bli med i dette teamet for å være en del av oppdraget å ta mangel på transplantable organer for pasienter og deres familier.”