Xenotransplantation fast eGenesis anställer Wes Westlin som R&D-chef

0
39

eGenesis är att William “Wes” Westlin, Ph D., för att mota upp sin xenotransplantation R&D executive vice president.

Tidigare, Westlin serveras som senior VP för preklinisk forskning och tidig utveckling på Nimbus Therapeutics, en position han höll också på Celgene och Avila Therapeutics, som arbetar på första-i-mänskliga program och klinisk proof-of-concept-studier. Han har också hjälpt till att etablera partnerskap med stora läkemedelsbolag såsom Sanofi, Gilead och Clovis Onkologi.

I Mars 2017, eGenesis upp $38 miljoner euro för att hjälpa till att göra gris organ lämpliga för transplantation med hjälp av gen-redigering CRISPR teknik, att hjälpa till med ständigt otillfredsställd efterfrågan på organ från människa givare.

Cambridge, Massachusetts-baserade företaget hoppas kunna använda CRISPR-Cas9 mot potentiellt skadliga virus gener i gris organ som kan orsaka immunologiska oförenlighet.

RELATERAT: eGenesis av $38 att använda CRISPR att hjälpa tama gris organ för transplantationer

“Wes går eGenesis vid en kritisk tidpunkt som vi fortsätter att bygga våra fou-insatser och utveckla vår prekliniska forskning inom xenotransplantation,” sade Luhan Yang, Ph D., eGenesis grundare och chief scientific officer. “Vi är glada att välkomna Wes till vårt växande team, som vi arbetar för att bredda vår kunskap och påskynda vår vetenskapliga ansträngningar för att uppfylla delmål under de närmaste åren.”

Före sin tid på Avila, Westlin serveras som senior VP för preklinisk forskning vid Praecis Läkemedel, som täcker dess onkologi, immunologi, inflammation biologi och Alzheimers sjukdom-program. Dessförinnan innehade han befattningar på Monsanto/Searle och Pharmacia.

RELATERAT: Vad är nästa steg efter att CRISPR godkänner hinder i strävan att transplantera gris organ till människor?

“eGenesis är unikt positionerat inom branschen för att omvandla området för xenotransplantation genom användning av dess nya multiplex gen redigering plattform för att hantera frågor av övergripande art viral överföring och molekylär oförenligheter i xenotransplantation,” Westlin sagt. “Jag är glad över att gå med i denna grupp för att vara en del av uppdraget att ta itu med bristen på transplanterbara organ för patienter och deras familjer.”