Impel-raiset $67.5 M als hij ogen indienen voor nasale migraine medicijn

0
41

Impel NeuroPharma ‘ s campagne van de nasale levering route voor drugs werd beloond met een vierde ronde-financiering die u zullen helpen het vooraf drie projecten door de kliniek.

De opbrengst van $67.5 miljoen uit de serie D zal houden van het bedrijf gaat tot 2020, volgens de chief executive John Congleton, voldoende tijd voor Aanzetten tot het indienen van haar voornaamste drug INP104 voor goedkeuring in acute migraine en start een fase-3-programma voor de ziekte van Parkinson therapie INP103.

De Drug van de absorptie via de neusholte is een weinig gebruikte route voor systemische toediening van medicijnen, vertelt hij ons, vooral omdat de moeilijkheid van het bereiken van significante en consistente absorptie in de onderste en de bovenste neusholten.

“De sleutel tot onze Precisie Olfactorische Levering, of POD technologie is het gebruik van drijfgas HFA te leveren drug rechtstreeks naar de bovenste neusholte, rijkelijk doorbloed en zorgt voor een verbeterde biologische beschikbaarheid en meer consistente absorptie en mogelijk verbeterde resultaten.”

INP104 maakt gebruik van de POD technologie te leveren dihydroergotamine (DHE), een drug waarvan het gebruik, de behandeling van de migraine-aanvallen teruggaat decennia. Het heeft de neiging om te worden gereserveerd voor gebruik in de meest ernstige en ook voor de behandeling van resistente gevallen van migraine echter, omdat het moet worden afgeleverd, intraveneus te krijgen van het beste antwoord.

Neusspray formuleringen zoals Valeant de Migranal zijn beschikbaar, maar lijken niet te werken zo snel als andere intranasale drugs zoals triptanen en mag niet worden gebruikt in combinatie met de laatste, zegt de Amerikaanse Migraine Stichting. Aan de positieve kant, het kan later gebruikt worden in de migraine-aanvallen, om herhaling te voorkomen, en om te helpen een patiënt uit de rebound of overmatig gebruik van medicatie bij hoofdpijn.

“We zijn verheugd om het brengen van een geoptimaliseerde DHE die gemakkelijk kan worden uitgevoerd op een poliklinische basis voor de patiënten,” zegt Congleton, toe te voegen dat Impel is van mening artsen zullen “welkom bij een nieuwe versie van een beproefde samenstelling als een waardevolle behandeling optie.”

Impel heeft fase 2 gegevens bij de hand voor INP104 dat laat zien dat het is drie keer meer effectief is dan een traditionele neusspray op het verhogen van DHE-gehalte in het bloed, klinisch betekenisvolle bloedspiegels bij 10-20 minuten en bijpassende IV levels van 30 minuten tot 48 uur. Het is nu in een fase 3 veiligheid onderzoek dat moet uitlezing in het derde kwartaal van 2019, met een depot geplande later dat jaar of in het begin van 2020. De proef is het gebruik van een elektronische agenda-tool voor het meten van de werkzaamheid eindpunten, zoals de snelheid en de duur van de verlichting.

Er zijn andere pogingen om het ontwikkelen van nieuwe DHE producten voor acute migraine, met name Allergan ‘ s mondeling ingeademd Semprana (voorheen Levadex), die verworpen werd drie keer door de FDA voordat wordt verlaten.

Als INP104 is een variatie op een algemeen aanvaarde wijze van toediening voor DHE, Impel is de hoop voor een makkelijke rit door de regelgevende review proces, en Congleton, denkt ook dat de grote veranderingen in de markt, zoals de goedkeuring van de nieuwe CGRP-remmers voor migraine voorkomen, zijn een plus.

“We weten uit onderzoek dat ruim 70% van de migraine patiënten ontevreden zijn en bereid zijn om te proberen een nieuwe behandeling [en] wij geloven dat het enthousiasme voor nieuwe therapieën en de aanzienlijke onvervulde behoefte, zal een voordeel voor de INP104 na de introductie.”

Draaien om de ziekte van Parkinson programma, gericht op het gebruik van POD-geleverd levodopa te pakken UIT afleveringen waar de effecten van drugs te slijten, Congleton, zegt de nieuwe gegevens van twee dosis cohorten (35mg en 70 mg) beschikbaar moeten zijn voor het einde van het jaar.

“Wij geloven INP103 zal zorgen voor een duidelijk voordeel voor patiënten en zorgverleners, gezien het gemak van beheer en de mogelijkheden voor een snelle klinische respons. Dit profiel past erg goed bij de ziekte van Parkinson behandeling instrumentarium aangezien er op dit moment geen alternatief voor de redding van een OFF-episode.”

De financiële injectie zal ook helpen Impel vooraf de derde klinische programma voor agitatie geassocieerd met aandoeningen zoals bipolaire en schizofrenie. Enkele oplopende dosis gegevens voor INP105, die zorgt voor gebruikte antipsychotica olanzapine, beschikbaar zal zijn voor het einde van het jaar, en dat het van plan is een verdere beproeving in 2019 en dat zou genoeg zijn voor een reglementaire aanvraag in 2020.

Tussen nu en dan Impel “zal worden rekening te houden met bijkomende opties voor de financiering van onze voortdurende ontwikkeling en uiteindelijke commerciële ondersteuning van onze pijplijn”, zegt Congleton.

De laatste investeringsronde werd mede geleid door KKR en Norwest Venture Partners, met deelname van bestaande investeerders Vivo Kapitaal, 5U Ventures en venBio Partners. Norwest Robert Mittendorf en KKR ‘ s Ali DSatvat hebben zich nu aangesloten bij Impel de raad van bestuur.