Midphase falen van Novartis’ NASH drug verplettert Conatus

0
46

Een fase 2b proef van Conatus Pharmaceuticals emricasan heeft gemist zijn primaire eindpunt. De tegenslag veegde 55% uit Conatus’ voorraad in premarket handel als beleggers verteerd de gevolgen van een tweede midphase storing in acht maanden.

Twee jaar geleden, Novartis stuwkracht Conatus in de schijnwerpers door het betalen van $50 miljoen om een optie op emricasan, een caspase-remmer die had aangetoond belofte in een kleine midphase proef. In Mei 2017, Novartis haar optie uitgeoefend. Conatus’ fortuinen hebben genomen een beurt voor het erger sindsdien, te beginnen met het uitvallen van een fase 2b proef van emricasan in de lever transplantatie patiënten acht maanden geleden.

Nu, emricasan heeft opgenomen in zijn tweede fase 2b falen van 2018. Onderzoekers ingeschreven 263 NASH patiënten in de studie en gerandomiseerde hen te ontvangen van één van de drie doses van emricasan of placebo gedurende 24 weken.

Aan het einde van die periode, de trial gevonden dat emricasan niet beter was dan placebo in het verbeteren van de lever-veneuze druk gradiënt (HVPG), resulterend in de studie ontbreekt het primaire eindpunt. Conatus zei de gegevens bleek “trends consequent ten gunste van emricasan” meer dan placebo, maar de verschillen tekort van statistische significantie.

Zoals gebeurde met de vorige fase 2b falen, Conatus vond een positieve te benadrukken in de NASH resultaten. De vrolijke interpretatie van de data centers op post-hoc analyses die uitsplitsen de 201 patiënten met gecompenseerde NASH cirrose, in tegenstelling tot het begin van de gedecompenseerde NASH levercirrose.

In de subpopulatie van betaald NASH patiënten, Conatus zag “klinisch betekenisvolle verschillen” in gemiddelde HVPG “over multiple baseline HVPG cohorten ≥13 mm hg door middel van ≥17 mmHg.” De twee hogere doses van emricasan werden geassocieerd met 10% of meer verbeteringen in gemiddelde HVPG meer dan placebo in de subpopulatie.

Conatus zei patiënten met een baseline HVPG van 16 mmHg of meer het sterkst verbeterd. In deze subgroep van patiënten die een risico lopen van decompensation en de complicaties die het met zich meebrengt, het proces gekoppeld emricasan een twee-punt of meer verbetering. Conatus denkt dat dat zinvol is.

“We hebben onlangs aangetoond dat het risico van decompensation en de dood stijgt met progressieve toename in HVPG. Omgekeerd, reducties in de HVPG zo klein als 1 mmHg kan het risico van decompensation of de dood,” Yale School of Medicine Guadalupe Garcia-Tsao, M. D., zei in een verklaring.

Met twee andere emricasan proeven door het leveren van top-line gegevens van volgend jaar, Conatus denkt dat het nog een schot op het verzamelen van de resultaten die het nodig heeft om te verhuizen naar een centraal programma. Maar de back-to-back klinische proef storingen led beleggers nemen een somberder beeld van de Conatus’ vooruitzichten.