Tilskynde reiser $67.5 M som det øynene innlevering nese for narkotika migrene

0
113

Tilskynde NeuroPharma er championing av nese levering rute for narkotika har blitt belønnet med en fjerde runde finansiering som vil hjelpe det på forhånd tre prosjekter gjennom klinikken.

Utbyttet av $67.5 millioner fra serien D vil holde selskapet gående gjennom 2020, ifølge administrerende direktør John Congleton, tilstrekkelig tid til å Tilskynde oss til å sende inn forspranget bedøve INP104 for godkjenning i akutt migrene og starte en fase 3 program for Parkinson ‘ s sykdom terapi INP103.

Stoffet absorpsjon via nesehulen er en underutilized rute for systemisk bedøve levering, forteller han oss, først og fremst på grunn av vanskeligheter med å oppnå betydelige og konsekvent absorpsjon i nedre og øvre nese hulrom.

“Nøkkelen til vår Presisjon Olfactory Levering, eller POD-teknologien er bruk av HFA drivstoff til å levere legemidler direkte til øverst i nesehulen, som er rikt vascularized og gir mulighet for økt biotilgjengelighet og mer konsekvent absorpsjon og potensielt bedre resultater.”

INP104 bruker POD-teknologien for å levere dihydroergotamine (DHE), et stoff som har bruk for behandling av migreneanfall strekker seg tilbake flere tiår. Det har en tendens til å være reservert kun for bruk i de mest alvorlige og behandling-resistente tilfeller av migrene imidlertid, fordi det må være levert intravenøst for å få den beste responsen.

Nesespray slike formuleringer som Valeant er Migranal er tilgjengelig, men synes ikke å jobbe like raskt som de andre intranasal stoffer som triptaner og bør ikke brukes i tandem med sistnevnte, sier den Amerikanske Migrene Foundation. På pluss-siden, kan det brukes senere i migreneanfall, for å hindre gjentakelse, og til å hjelpe pasienten ut av rebound eller medikament overforbruk hodepine.

“Vi er glade for å bringe en optimalisert DHE som lett kan bli administrert på en ut-pasient grunnlag for pasientene, sier Congleton, og legger til at Tilskynde mener leger vil “velkommen en ny versjon av en bevist sammensatt som et verdifullt alternativ behandling.”

Tilskynde har fase 2 data i hånd for INP104 som viser at det er tre ganger mer effektiv enn en vanlig nesespray på å øke DHE nivåer i blodet, for å oppnå klinisk meningsfull blod nivåer på 10-20 minutter og matchende IV nivåer fra 30 minutter gjennom 48 timer. Det er nå i en fase 3 sikkerhet studie som skal lese i tredje kvartal i 2019, med en planlagt innlevering senere på året eller i begynnelsen av 2020. Rettssaken er ved hjelp av en elektronisk dagbok verktøy for å måle effekten endepunkter, for eksempel hastighet og varighet av lettelse.

Det har vært andre forsøk på å utvikle nye DHE produkter for akutt migrene, særlig Allergan er muntlig inhalert Semprana (tidligere Levadex), som ble avvist tre ganger av FDA før de blir forlatt.

Som INP104 er en variant av en velkjent tilførselsvei for DHE, Tilskynde håper på en enklere tur gjennom den regulatoriske prosessen, og Congleton mener også at den store endringer i markedet, for eksempel godkjenning av nye CGRP-hemmere for migrene forebygging, er et pluss.

“Vi vet fra forskning at over 70% av migrene pasienter som er misfornøyd og villig til å prøve en ny terapi [og] vi tror entusiasme for nye behandlingsformer og betydelig udekket behov, vil være en fordel for INP104 ved innføring.”

Slå til Parkinson ‘ s sykdom programmet, som har som mål å bruke POD-levert levodopa til å takle AV episoder der virkninger av rusmidler slites av, Congleton sier nye data fra to dose kohorter (35mg og 70mg) bør være tilgjengelig før utgangen av året.

“Vi tror INP103 vil gi en klar fordel for pasienter og omsorgspersoner får enkel administrasjon og potensialet for en rask klinisk respons. Denne profilen vil passe veldig godt på Parkinson ‘ s sykdom behandling armamentarium som det er i dag ikke noe alternativ for redning av en AV episoden.”

Kontant injeksjon vil også bidra til å Tilskynde forhånd sitt tredje klinisk program for uro forbundet med sykdommer som bipolar og schizofreni. Enkelt stigende dose data for INP105, som leverer mye brukt antipsykotiske olanzapine, vil være tilgjengelig før utgangen av året, og det er planlegging en ytterligere prøve for 2019 som kan være nok til å støtte en regulatory filing i 2020.

Mellom nå og da Tilskynde “vil vurdere flere alternativer for finansiering av våre pågående utvikling og eventuell kommersiell støtte av våre rørledning, sier Congleton.

Den nyeste investering runde var co-ledet av KKR og Norwest Venture-Partnere, med deltakelse fra eksisterende investorer Vivo Kapital, 5AM Virksomhet og venBio Partnere. Norwest er Robert Mittendorf og KKR er Ali DSatvat har nå sluttet Tilskynde oss i styret.