Apollomics reiser $100M til å finansiere transpacific kreft fou-plan

0
41

Apollomics har reist $100 millioner til å finansiere en multifront onkologi klinisk studie program mens du flytter sitt hovedkontor fra Kina til California. Serie B runde setter Apollomics opp til å fremme sine c-Møtte hemmer og rørtransport av andre kliniske fase eiendeler.

OrbiMed Asia-støttet Apollomics, tidligere kjent som CBT Pharmaceuticals, har vært opptatt siden det trakk i nær $10 millioner i serien fond i 2016. Gjennom partnerskap med selskaper som Beijing Pearl Bioteknologi, Apollomics har opprettet en rørledning av små molekyler og monoklonale antistoffer som er for tiden testet i 10 kliniske studier.

Som gjort, Apollomics har reist $100 millioner kroner i en serie B-ledet av CMB International, et datterselskap av Kina Merchants Bank. Runden vil støtte Apollomics gjennom en periode hvor det vil trappe opp sin globale ambisjoner ved å flytte sitt hovedkontor fra Kina til Foster City, California.

Flyttingen vil forlate Apollomics med hovedkvarter i USA, fou og produksjon evner i Kina og en tilstedeværelse i Australia. Apollomics vil bruke denne globale infrastruktur og serie B-penger til å fremme flere kreft medisiner som allerede er i eller i nærheten av klinikk som monotherapies og i kombinasjon med andre eiendeler.

Apollomics i utgangspunktet vurdert sine eiendeler som monotherapies men fullt forpliktet til å kombinasjoner siste året med initiering av Apollo kliniske studier programmet. Programmet er å vurdere kombinasjoner slik som c-Møtte inhibitor bozitinib med Bristol-Myers Squibb er Opdivo eller Apollomics’ anti-PD-1 bedøve i nyre celle og hepatocellulært karsinom.

En kombinasjon som involverer bozitinib og epidermal growth factor receptor inhibitor APL-103 er i arbeid, også, og Apollomics er å fremme andre eiendeler mot klinikken, først som monotherapies. Gjeldende prekliniske rørledningen har en multikinase hemmer og en anti-CTLA-4-antistoff.

Apollomics har bygget denne rørledningen til programmer gjennom en rekke avtaler, og mange av dem har gitt dem rettigheter til stoff utenfor Kina. Ved å slå slike avtaler og sette opp kontorer i Vest, Apollomics er å posisjonere seg for å ta frukter av Kinas blomstrende fou-sektoren til pasienter rundt om i verden.

Den store kliniske tester som vil bekrefte om Apollomics kan levere på at strategi er fortsatt å komme. Men med $100 millioner i banken og CMB og OrbiMed i hjørnet, Apollomics har ressurser til å bevege seg mot de som tester.