Enhet tar opp alternativ på Ascentage aldring bedøve

0
39

Et samarbeid mellom California Enhet Bioteknologi og Kinas Ascentage Pharma har gitt en utvikling kandidat til å behandle alder-relaterte sykdommer i øyet.

Enhet og Ascentage har jobbet sammen siden midten av 2016 på “senolytic narkotika,” forbindelser som kan fjerne aldring eller senescent celler fra kroppen som er antatt å bidra til et utvalg av alder-relaterte sykdommer. Fjerne cellene ser ut til å forsinke utbruddet av disse lidelsene, i henhold til dyreforsøk. Samarbeidet har fokusert på Bcl-2 veien, syntes å spille en sentral rolle i programmert celledød eller apoptosis.

Den første stoffet til å komme fra at arbeidet er UBX1967, som kan ha potensial i en rekke øyesykdommer, inkludert aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), så vel som diabetiker macular ødem og diabetisk retinopati, sier Unity.

Selskapets føre stoffet kandidaten er UBX0101, en hemmer av p53-MDM2 interaksjon som er i et tidlig stadium testing for slitasjegikt, og UBX1967 vil være sin andre kliniske programmet.

Den bildesøk-dollar market for legemidler til behandling av AMD og lignende retinal forhold er dominert av biologisk anti-VEGF stoffer som Lucentis og Eylea, som kan bremse utviklingen av sykdommen, men må leveres ved injeksjon direkte i øyet. Det kan være sterk etterspørsel etter en liten-molekylet alternativ som kan doseres muntlig eller via øyedråper.

Andre selskaper som selskapet prøver å utvikle alternativer til injeksjoner for retinal sykdommer inkluderer oppstart Macregen, som har et øye drop-levert peptid i kliniske studier, og PanOptica med p-VEGF-hemmer PAN-90806 i fase 1/2.

Unity ‘ s intensjon er å starte dosering sin stoffer lokalt i første omgang å få proof-of-concept, og hvis vellykket start for å utforske systemisk dosering som kan åpne opp nye sykdom indikasjoner.

“Vi planlegger å sende våre IND programmet og starte en fase 1 klinisk studie [UBX1967] i en ophthalmologic indikasjon i andre halvdel av 2019, sier Samhold på sin hjemmeside.

Ascentage KONSERNSJEF Dajun Yang, M. D., Ph. D., sa selskapet er “glad for at Enhet har valgt en av våre forbindelser for godt og vondt, noe som muliggjør studier fokusert på alder-relaterte sykdommer i øyet.”

“Deres beslutning om videre validerer våre bransjeledende ekspertise i oppdagelsen og utviklingen av små molekyler for kompleks og vanskelig-å-målet protein-protein interaksjoner inkludert Bcl-2 og andre apoptotic trasé,” la han til.

Den nyeste sammensatte lisensavtalen setter Ascentage i kø for en ukjent forhånd betaling i fellesskap lager, så vel som kontanter milepælsbetalinger og avgifter. Enhet fullført en $85 millioner IPO siste året for å bidra til å finansiere sin kliniske programmene.