Versant ‘ s Black Diamond reiser $85M, tomter transatlantiske flytte

0
38

Versant Ventures’ Black Diamond Therapeutics har reist $85 millioner (€74 millioner kroner). Serie B, som gjelder uker etter å ha Svart Diamant avsluttet stealth-modus, tees den allosteric oncogenic mutasjon spesialist opp for å flytte to eller tre kandidater til klinikken.

Black Diamond brøt dekke forrige måned med $20 millioner i serien penger, og en plattform designet for å identifisere og målrette allosteric mutant omdanne cellene til kreftceller. Black Diamond grunnleggerne David Epstein og Elizabeth Buck utviklet plattform for å låse opp den terapeutiske potensialet for å omdanne cellene til kreftceller aktivert av allosteric mutasjoner, som, i motsetning til kinase domene mutasjoner, er ennå for å lage et merke på kreft omsorg.

Hvis plattformen fungerer som Black Diamond håper, vil det generere enkle molekyler i stand til å behandle kurver av mutasjoner tidligere sett på som unactionable fra et terapeutisk perspektiv. At konseptet har fanget oppmerksomheten til noen store investorer.

Ny Virksomhet Tilknyttede selskaper og RA Capital Management co-ledet serie B-runde, som, når de legges til $20 millioner i serien En penger gitt av Versant siste måned, bringer Black Diamond ‘ totale hale opp til $105 millioner kroner. NexTech Investere, Invus Gruppe, Oppfatter Rådgivere og Versant også bidratt til serie B.

Drevet av penger, Black Diamond planer om å flytte to eller tre rusmidler i klinikken i løpet av de neste to årene. Foreløpig er de to mest avanserte legemidler i Black Diamond ‘ s prekliniske rørledning mål HER2 og EGFR allosteric mutanter. Begge programmene er å jobbe mot IND scenen.

En tredje kandidat har ryddet føre optimalisering, mens ytterligere to programmene er tilbake i ledelsen identifikasjon scenen. Black Diamond er ennå å avsløre målene for disse tre tidligere stadium eiendeler.

Black Diamond er den første biotech å dukke opp fra Ridgeline Oppdagelsen Motor Versant satt opp i Basel, Sveits, for å avansere programmer med opprinnelse i det Europeiske akademiske sentre. Imidlertid, Black Diamond ‘ s tid som en Europa-baserte selskapet vil være kort, som biotech er satt til å bruke noen av serie B-penger til å sette opp et hovedkvarter i Cambridge, Massachusetts.

Til dags dato, Versant er Basel-basert drift har født tre selskaper, de to andre blir Lyse Topp Therapeutics og Monte Rosa Therapeutics. Lyse Toppen er konstruert for å utvikle cytokiner for immuno-onkologi indikasjoner, mens Monte Rosa ligger arbeider på kreft medisiner som modulerer protein nedbrytning trasé.