Kasterne & Ladders—Baselga til roret AstraZeneca er kreft R&D

0
41


Velkommen til denne ukens Kasterne & Stiger, vår roundup av hirings, blitsbruk og retirings i hele bransjen. Vennligst send good word—eller dårlig—fra butikk til Conor Hale, og vi har det her på slutten av hver uke.

Baselga tar roret i AstraZeneca er kreft R&D som det nye året starter med store endringer


AstraZeneca
José Baselga, M. D., Ph. D., vil kjøre et nylig dannet kreft-fokusert enhet.

Store endringer er på ferde AstraZeneca så det rister opp sin forskning struktur med nye enheter og nye navn, og starter med Baselga å ta roret på uten tvil Big Pharma ‘ s største enhet. Baselga, tidligere lege-in-chief av Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, er trappet ned fra denne posisjonen i fjor høst etter å ha tatt ansvar for ikke å avsløre betalinger fra farmasøytisk industri, følgende rapporter fra ProPublica og The New York Times. I mellomtiden, AstraZeneca flyttet opp Mene Pangalos, Ph. D., tidligere ansvarlig for selskapets Innovative Legemidler og Tidlig Utvikling Biotech Enhet, med å dra opp en ny biopharmaceuticals fou-enhet fokusert på hjerte -, nyre -, metabolisme og luftveier forskning. Begge vil rapportere til administrerende DIREKTØR Pascal Soriot. FierceBiotech

Ex-Novartis Onkologi administrerende DIREKTØR Liz Barrett blir UroGen


UroGen Pharma
Liz Barrett tar over som administrerende DIREKTØR.

Barrett blir uro-onkologi-spesialist som den arbeider med å fullføre en rullende NDA for UGN-101, noe som kan føre til at det første stoffet godkjenning. Hun har nylig avsluttet en 10-måneders periode som administrerende DIREKTØR i Novartis Onkologi etter å ha bestemt familien hennes ville ikke flytte til Sveits. I NYC og Israel-basert UroGen, Barrett vil bli oppgave med å bygge en liten kommersiell organisasjon for å støtte den etterlengtede lanseringen i 2019. FierceBiotech

JPM 2019: Roche exec hopp til Genevant, bli med andre tidligere Big Pharma vet


Genevant
Margrit Schwarz, Ph. D., vil fungere som leder av R&D og chief scientific officer.

RNA-fokusert Genevant er en av de nyeste “vants” fra Vivek Ramaswamy, dannet tilbake i April 2018 med $37.5 millioner kroner i seed finansiering fra paraplyen Roivant Sciences og levering tech fra Arbutus, med planer om å ta fem til 10 programmer i klinikken innen 2020. Schwarz, en tidligere VISEPRESIDENT i Roche og global leder av sin eksterne innovasjon arbeid, blir Genevant President og administrerende DIREKTØR Bo Rode Hansen, Ph. D., en fyr som tidligere Roche leder som hadde jobbet på RNA-therapeutics på Big Pharma. Genevant også brakt på Pete Zorn, som tidligere tjenestegjort som konserndirektør corporate offiser og general counsel på Albireo Pharma, som chief operating officer. FierceBiotech

Immunocore graver inn AstraZeneca er biologiske arm for ny administrerende DIREKTØR

Immunocore
MedImmune President Bahija Jallal, Ph. D., ble utnevnt til administrerende DIREKTØR og styremedlem i 2013 Voldsom 15 selskapet.

Jallal hadde vært på Medimmune for 12 år og sluttet seg rundt samme tid som det ble kjøpt ut av AstraZeneca. Siden da har hun bidratt til å føre tilsyn med utvikling av legemidler inkludert Imfinzi, Fasenra, Lumoxiti, Siliq og FluMist Quadrivalent. Immunocore opprinnelig laget bølger rundt om i verden i 2015 når det reist en $320 millioner serie A-runde. Siden da, den Britiske biotech har tatt sin leder kandidat IMCgp100 i en sentral studie i uveal melanom og avansert andre interne og samarbeidet eiendeler. FierceBiotech

> De administrerende direktører i Bristol-Myers Squibb og Celgene trotted ut detaljerte tilfeller for sine planlagte $74 milliarder megadeal på J. P. Morgan Helse-Konferansen i San Francisco denne uken, sier tie-up vil skape den ledende immuno-onkologi-spiller i solide svulster og hematologi, pluss en topp-fem-spiller i immunologi og betennelse. Nyhetene følger splitter nye kutt avtaler, innsatt bare dager før den tilbyr kunngjøringen, som kan høste heftig gevinst for toppledere dersom de holder på gjennom lukking av avtalen.

> Roche ‘ s senior vice president of global onkologi produktet strategi, Cindy Perettie, er å hoppe over til å bli den neste administrerende DIREKTØR i Stiftelsen Medisin, som Big Pharma kjøpte siste året gjennom en $2,4 milliarder buyout. FierceMedTech

> Ironwood Pharmaceuticals rappet AstraZeneca ‘ s executive vice president of global produkt-og portefølje-strategi, Mark Mallon, for å fylle sin administrerende DIREKTØR stol. Ironwood nåværende administrerende DIREKTØR og grunnlegger, Peter Hecht, Ph. D., forlater med å dra opp Cyclerion, et selskap til å bli spunnet ut av Hardtre er R&D-avdeling senere dette året. FiercePharma

> Allergan er å sette opp en fou-gruppe i Cambridge, Massachusetts’ Kendall Square-området, ledet av Don Skrøpelig, Ph. D., sine senior vice president for forskning, ekstern vitenskapelig innovasjon, og nonclinical og translasjonsforskning sciences. FierceBiotech

> Når en beskyttet vitne i en bestikkelser sak som involverer Novartis og tidligere greske tjenestemenn, tidligere greske helsedepartementet konsulent Nikos Maniadakis er nå en mistanke og anklaget for å ta €120,000 i bestikkelser fra drugmaker. FiercePharma

> Tidligere Teva styreleder Philip Frost, M. D., Ph. D., ble enige om å bosette lager “pump-and-dump” kostnader med SEC, ved å betale $5,5 millioner kroner. Hans Miami-basert biopharma og diagnostiske selskapet, Opko Helse, vil også betale $100.000 i bot. FiercePharma

> McCann Helse har trykket på Matt Eastwood, sist over hele verden chief creative officer i forbruker-fokusert byrå J. Walter Thompson, til å bli sin nye chief creative officer. Stillingen har vært åpen siden juli, da Jeremy Perrotts ble sparket for en code of conduct brudd. FiercePharmaMarketing

> Selecta Biovitenskap er legging av mer enn en tredjedel av arbeidsstokken, som det tar sikte på å bevare sin kontantbeholdning og fremme en gikt narkotika som skuffet investorene i fase 2. FierceBiotech

> Pfizer er å sette 1,700 jobber i jeopardy med to Hospira nedstengninger av anlegget i India, inkludert en injectables-anlegget i Irungattukottai og annet område i Aurangabad. FiercePharmaManufacturing

> Eli Lilly & Co. planlegger 250 nedbemanning i en €100 millioner revolusjonere av en fransk anlegg som produserer insulins, onkologi narkotika og injeksjon penner. Kuttene vil komme gjennom en “frivillig exit-plan” forhandlet med lokale fagforeninger til utgangen av 2020. FiercePharmaManufacturing