M&A, IPOs-og VC reiser: Bioteknologi, og med tech execs se til sine krystallkuler for 2019

0
49

SAN FRANCISCO—Hva kan du forvente fra M&A, IPOs og venture kapital øker i 2019? Vi snakket med en overflod av bioteknologi, og med tech lederne i J. P. Morgan Helse-Konferansen denne uken for å finne ut.

Ved starten av konferansen, så vi to store bildesøk-dollar tilbud fra Bristol-Myers Squibb og Eli Lilly for Celgene og Loxo Onkologi, henholdsvis, kick-starter hva vil mange håper vil være et sterkt år for biopharma M&A etter noen ganske laber år av bolt-on-avtaler og biobucks-tung forskning pakter.

Men M&A er bare en del av bildet: Første offentlige tilbud og venture kapital fundraising er like viktig for mindre biotechs, og er ofte foretrukket å bli fortært av en Big Pharma og så nervøst ser på mens styret skjerper sin ax.

I løpet av JPM dette året, så vi at IPO-vinduet vises veldig mye åpen. Det var tre biotech IPO forsøk: fra Alector, som ønsker $150 millioner kroner, Poseida, som ønsker en fortsatt meaty $115 millioner kroner, og Anchiano Therapeutics, som har arkivert for en $35 millioner IPO.

RELATERT: IPO bonanza som biotechs få i mens jernet er varmt (eller før den kjøles ned)

Disse kommer på baksiden av Moderna er hårreisende og rekord-innstilling $600 millioner IPO, selv om analytikere begynte å stille spørsmål ved om dette var toppen av bioteknologisk IPO comeback—som har vært på siden en ynkelig 2016—og om toleranse på markedet hadde blitt presset litt for langt.

Vi har også sett noen store VC runder for tidlig stadium biotechs, med $50 millioner og $100 millioner kroner-pluss ferd med å bli vanlig i serie B og enda En runde.

Men hva gjør de på bakken tror? Vår redaksjon på FierceBiotech tilbrakte tre dager i San Francisco for å finne ut.

Andre Choulika, administrerende DIREKTØR i fransk BIL-T biotech Cellectis (som fikk en imponerende $228 millioner IPO i 2015), sier: “jeg kan fortelle IPO-vinduet er åpent i dag fordi jeg ser at Poseida har bare arkivert for en IPO $115 millioner nå. Og jeg tror IPO markedet i USA vil forbli åpen, fordi det er et behov for finansiering. Det er også penger å bo der, og at det må investeres så jeg tror ikke dette kommer til toppen for nå. Jeg er en optimist.”

På M&A, han var veldig fet: “jeg tror det M&En plass som kommer til å eksplodere i 2019,” forteller han. “Det var ingen M&Som i fjor, nesten. Jeg ble overrasket over den måten fordi med skatt reform. etc., Jeg trodde markedet av M&A ville eksplodere.

“Det er et behov for en rekke selskaper for å skaffe nye produkter, særlig farmasøytiske selskaper, så jeg tror dette kommer til å bli en virkelig kraftig plass, spesielt når du kick off plass med BMS å kjøpe Celgene. Det er veldig utfordrende for andre farmasøytiske selskaper for å holde deg i konkurransen med noe som dette, slik at de blir nødt til å kjempe det ut. Det har vært flere selskaper i onkologi plass som ikke har vært i bevegelse i det hele tatt som historisk har vært veldig til stede og [vi vil] nok få dem til å flytte.”

Oz Azam, Tmunity administrerende DIREKTØR og tidligere Novartis exec, sier: “jeg tror med 2020 truende rundt hjørnet, og det kommer til å bli interessant, jeg tror makroøkonomiske faktorer kommer til å være å ha en stor avgjørende faktor [i IPO space].”

Han forklarer det vil alltid være et marked, men for “god selskaper.” Han legger til: “Hvis du er god, du er differensiert, og hvis du gjør noe som er virkelig additiv og fordelaktig, jeg tror det er et marked. Jeg føler meg ganske bullish på denne siden av gjerdet akkurat nå er som å vandre inn i 2019, dette er et flott år for å vokse selskaper og reise kapital. Investorer har sett løftet av våre behandlinger nå kommer inn i virkeligheten, og jeg tror det kommer til å bli et flott år for å skape verdi.”

Azam var også begeistret av M&A-aktivitet på JPM dette året, og ser det som sannsynlig til å fortsette, med større bedrifter trenger for å fylle ut sine rørledninger.

Men han sier at i likhet med mange andre selskaper og administrerende direktører, “jeg ikke vil ha oss til å bli kjøpt opp, jeg ønsker at vi skal levere.

“Men som ledere av bedrifter, du har også et forvaltningsansvar og jeg tror vi må også være ydmyke på at hvis det er riktig type M&A, der pasientene kommer til å få behandling der ute, så det er en god ting på slutten av dagen. Så er egentlig avhengig av hvem som partner er og om de er forpliktet til å levere behandling i måten du ser til pasientene så raskt som mulig. Noen selskaper vil gjøre det. Andre kan ikke.”

Barry Greene, RNA biotech Alnylam Pharmaceuticals president, har sagt: “Det er en svært kapitalintensiv virksomhet, er det ganske vanskelig å gjøre uten den offentlige markeder. Så, jeg tror at svart og hvit, dersom investorer kan tjene penger, IPO markedet kommer til å bo fordi vi absolutt trenger det til å være det.

“Jeg har sagt dette for nesten 30 år: for bioteknologi skal være vellykket, fire ting må være på plass:

  • Det må være evnen til å finansiere selskapet, hovedstaden behov for å være der;
  • det må være en gjennomsiktig regulatoriske miljøet;
  • du må være i stand til å få betalt for legemidler hvis du oppretter dem;
  • pharma har til å være utsultet for innovasjon og virkelig ønsker innovative bedrifter, enten som omhandler eller oppkjøp.

“Alle fire av disse må være på plass for bioteknologi til å være slutt vellykket. Og det er flott at vi er i et miljø der kapital flyter, hvor de instanser er for det meste gjennomsiktig, hvis de er åpne. At hvis du gjør det riktig, du får betalt for din medisinene og større selskaper kjøper og samarbeid med små selskaper. De fire ting er veldig viktig for bioteknologi suksess, og det føles som om det er tilbake for ’19.”

Ting ser ganske positivt på bioteknologi, men hva om det med tech industri, som ikke har vært så bullish, minst i IPO vilkår?

Reggie Lunder, administrerende DIREKTØR i med tech selskap REVA Medisinske, sier: “Hvis du skiller biopharma fra med tech, det er en litt annen profil. Alle var chasing the biopharma og bioteknologi ting. Med tech ikke har så mye av et stort år, i form av risikokapital, eller oppkjøp. Det var noen, men ikke så mye på IPO foran, for eksempel.”

Men hun ser ting i bioteknologi blir litt mindre rosenrød: “Når du snakker om 2019, jeg har en generell oppfatning om at penger har en tendens til å flyte mye for fort i samme retning, og deretter den treffer en vegg. Og verdivurderinger som har vært ganske høy der. Og med det markedet som rocky som det er akkurat nå, mine egne anslag på bioteknologisk side er at vi kan se en nedgang.”

På med tech siden, hun legger til at det “vil holde på med minst tempo som det hadde i 2018, og strategics er sikkert kommer til å fortsette å gjøre innkjøp—det er bare kommer til å skje—spørsmålet er: Når vil investorene kommer tilbake for å finansiere nyetableringer, slik at det ikke er noe å bli kjøpt opp? Jeg tror det kommer til å bli et interessant år det er, i øyeblikket, ikke er forutsigbare.”

DNA sequencer Guardant Helse var en outlier for med tech personlige resultatmål, å få frem en stor $237.5 millioner tilbyr tilbake i oktober. Sine senior vice president of biopharma forretningsutvikling, Daniel Simon, og sier: “Det har vært utrolig spennende. Det har vært som denne enorme koffein skudd til selskapet. Men det er et stort arbeid å gjøre fortsatt.”

Om IPO aktivitet og appetitt vil fortsette gjennom 2019, Simon sier: “jeg håper det. Vi har helt klart inn denne perioden av usikkerhet i markedet, men det absolutt ikke har avskrekket noe. Det er mye av interesse i dette området fortsatt. Jeg håper at det ville fortsette.”

På M&A, legger han til: “jeg tenker alltid av disse selskapene typen som sopp. Når man blir plukket, så du har alle disse sporene utgitt, fra alle disse utrolig dyktige folk. Mange av dem holde seg med selskap, men noen av dem hoppe skipet eller la gå, og gå ut og spre en hel haug av nye bedrifter. Det er mye av nylig tilgjengelige talent. Utsiktene til å finne den best mulige blir vanskeligere og vanskeligere.”

Når vi spurte Ken Londoner, administrerende DIREKTØR i diagnostisk selskapet BioSig, om han mener det high-end VC aktiviteten vil fortsette, han var klart: “Nei, jeg har faktisk ikke. Jeg kjørte verdipapirfond, så jeg kjørte en ganske betydelig hedgefond med VC fond gift opp med det, tilbake i slutten av 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet. Vi var å investere i teknologi.

“Når markedet krasjet i 2000, og enda før det styrtet, var det en pullback på VC. Jeg har begynt å se en life science pullback i VC, som starter på denne konferansen for to år siden. Jeg ble kontaktet av visse folk jeg kjenner i VC samfunnet, og lurte på om jeg kunne gi noen av sine selskaper råd med hensyn til hvordan de ønsker kanskje å tenke på offentlig sektor, fordi jeg er en offentlige markedet fyr.

“Når vi så krasjet i Nasdaq og krasjet i Russell 2000—’ulykken’ kan være for harde ord, men den sterke tilbaketrekking, bear marked, eller hva du vil kalle det—i tredje og fjerde kvartal av det siste året, det kunne ha vært en vekst skremme, men jeg tror det er begynnelsen på en endring av retning for denne syklusen.

“Markedet har vært opp til 10 år; det er den lengste økonomiske syklusen i moderne historie … det er Det samme som skjedde på topp i 2000. Pengene strømmet i 1998, 1999 og 2000, jage de florerer på internett avkastning. Det er mitt instinkt—jeg kan ikke si at jeg vet jeg har rett. Men jeg tror det kommer til å bli noen negative krefter i venture samfunnet.”