hVIVO forbereder fase 3 for “universelle” influensa vaksine

0
50

STORBRITANNIA biotech hVIVO er på kurs for å starte en fase 3 program for en influensa vaksine som ikke trenger å ha sin sammensetning justeres hvert år—og som et resultat har blitt veltet av noen analytikere som en potensiell blockbuster.

hVIVO MÅL-børsnoterte aksjer steg etter at selskapet avslørt flere resultater for sine fase 2b prøveversjon av INFLUENSA-v som viser at det var i stand til å redusere mild til moderat influensa sykdom (MMID) sammenlignet med placebo, studiet er primært endepunkt.

Siste år, National Institute of Allergy og Smittsomme Sykdommer (NIAID)—som kjører studien sa at vaksinen hadde truffet sekundære mål, inkludert en reduksjon i influensa symptomer, men det ble en forsinkelse i å få det primære avlesing fordi pasienten prøver behov for ytterligere undersøkelser for å bekrefte influensa infeksjon.

En mindre følsom analysen ble brukt først som bare viste en trend mot betydningen på MMID utfallet mål, så NIAID prøver testet på nytt ved hjelp av en forbedret analysen at “identifisert flere tilfeller av influensa infeksjon enn det som hadde opprinnelig vært fastsatt, noe som resulterer i å oppnå statistisk signifikans,” sa hVIVO, Styreformann Trevor Phillips, Ph. D., i en uttalelse (PDF).

Rettssaken er første gang at en “universal” influensa vaksinen har vist seg å redusere symptomer, samt stimulere til en immunologisk reaksjon, ifølge Phillips.

I tillegg til sidestepping behovet for den årlige rykke ut for å identifisere den rådende influensa stammer for inkludering i tradisjonell influensa vaksiner, Influensa-V er også designet for å minimere virus’ påvirkning ved å redusere symptomer, potensielt relegating det til en mye mildere sykdom.

Den syntetiske polypeptid vaksinen er også mindre sannsynlighet for å resultere i en mismatch i influensa stammer, som kan forlate sårbare pasienter under risiko for infeksjon, selv om de får en sjanse. Det er også håp om at det kunne gi beskyttelse mot nye uventede belastninger som kan føre til global epidemi, for eksempel H1N1-utbruddet i 2009.

Flytting av Influensa-V til fase 3 vil være en stor avtale for hVIVO, som i hovedsak fokuserer på å gi viral utfordring rettssaken tjenester til andre farmasøytiske selskaper snarere enn å utvikle egne produkter. Det har satt opp en joint venture med andre BRITISKE selskapet SØKER Gruppe kalt Imutex—å utvikle influensa vaksine og har en 49% eierandel i selskapet.

Universal influensa vaksine fou-programmer blir også drevet av andre grupper, inkludert Israels BiondVax Pharmaceuticals, som rapporterte fase 3: resultater for sine M-001 kandidat i Verden Vaksine Congress i San Diego November i fjor.