hVIVO preps fase 3 voor ‘universele’ griep-vaccin

0
45

Verenigd koninkrijk biotech hVIVO is op cursus om te beginnen met een fase-3-programma voor een griepvaccin dat hoeft niet te hebben op de samenstelling getweaked elk jaar—en als gevolg daarvan werd getipt door sommige analisten als een potentiële blockbuster.

hVIVO de DOEL-beursgenoteerde aandelen steeg nadat het bedrijf onthuld aanvullende resultaten voor de fase 2b proef van GRIEP-v waaruit blijkt dat zij in staat was een significante vermindering van milde tot matige influenza ziekte (MMID) in vergelijking met placebo, de studie van de primaire eindpunt.

Vorig jaar, het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)—wat is het uitvoeren van de studie—zei dat het vaccin had geraakt secundaire doelen, waaronder een vermindering van griepsymptomen, maar er was een vertraging in het verkrijgen van de primaire uitlezing omdat monsters van patiënten nodig verder onderzoek te bevestigen influenza-infectie.

Een minder gevoelige test werd in eerste instantie gebruikt die toonde alleen een trend in de richting van de betekenis van de MMID uitkomstmaat, zodat de NIAID getest monsters met behulp van een verbeterde gehalte dat “geïdentificeerd meer gevallen van influenza-infectie dan oorspronkelijk was bepaald, resulterend in het behalen van statistische significantie,” zei hVIVO Uitvoerend Voorzitter Trevor Phillips, D. Ph., in een verklaring (PDF).

De proef is de eerste keer dat een “universele” griep vaccin is aangetoond dat het verminderen van symptomen en het stimuleren van een immunologische reactie, volgens Phillips.

Naast sidestepping de noodzaak voor de jaarlijkse klauteren om het identificeren van de heersende influenza stammen voor opname in de traditionele griepvaccins, Griep-V is ook ontworpen voor het minimaliseren van het virus’ invloed door het verminderen van symptomen, mogelijk waarbij het om een veel mildere ziekte.

De synthetische polypeptiden vaccin is ook minder waarschijnlijk zal leiden tot een mismatch in de griep-stammen, die kunnen kwetsbare patiënten met een verhoogd risico van infectie zelfs als ze een schot. Er is ook hoop dat het zou kunnen bieden bescherming tegen opkomende onverwachte spanningen die kunnen leiden tot wereldwijde epidemieën, zoals de H1N1-uitbraak in 2009.

Het verplaatsen van Griep-V fase 3 zal een big deal voor hVIVO, dat zich vooral richt op het verstrekken van virale uitdaging proef diensten aan andere farmaceutische bedrijven, in plaats van de ontwikkeling van haar eigen producten. Het heeft een joint-venture opgericht met collega-britse bedrijf ZOEKEN Group—genoemd Imutex—om de ontwikkeling van het griep-vaccin en heeft een 49% – belang in dat bedrijf.

Universeel griepvaccin R&D-programma ‘ s ook worden uitgevoerd door andere groepen, met inbegrip van Israël BiondVax geneesmiddelen, die gemeld fase 3 resultaten voor de M-001 kandidaat op de Wereld Vaccin Congres in San Diego afgelopen November.