Vlaggenschip namen van ex-Roche SVP als CEO van kanker opstarten Cygnal

0
46

Cygnal Therapeutics heeft de naam Pearl Huang als CEO. De ex-Roche senior vice president en Beigene oprichter leidt het Vlaggenschip Baanbrekende opstarten als het bouwen van een pijplijn van kanker medicijnen gericht op het perifere zenuwstelsel (PNS).

Dat bracht de afgelopen twee jaar in het Vlaggenschip Labs’, gieterij, Cygnal is nu klaar om te duwen op met de taak van het ontwikkelen van medicijnen die hit PNS doelen denkt dat het een rol spelen bij kanker en andere ziekten. Deze doelstellingen zijn neuronale, maar na de exoneural biologie concept dat de PNS invloed op niet-neuronale processen, Cygnal is gelinkt naar de progressie van ziekten die ogenschijnlijk niets met de neurologie.

Met doelen vastgesteld en een biologie platform, Cygnal een belangrijke begin van de huur. Vlaggenschip Baanbrekende partner Avak Kahvejian geleid Cygnal tot op dit punt, maar zal nu plaats maken voor Huang, een ex-Roche-executive die al decennia lang ervaring in het onderzoek naar kanker.

Huang gewerkt als senior vice president en hoofd van de therapeutische modaliteiten bij Roche tot September, wanneer, na bijna vier jaar bij het bedrijf, ze is vertrokken. Voordat hij bij Roche, Huang werkzaam als global head van de ontdekking van academische partnerschappen bij GlaxoSmithKline en, voorafgaande aan die, mede-oprichter van Beigene en hield het handelen CSO rol als het was uit de grond rond het begin van het decennium.

Met eerdere periodes werken op de oncologie van de ontdekking en ontwikkeling at Merck en GSK ook op haar cv, Huang is goed geplaatst om te evalueren kanker-programma ‘ s. En Huang houdt van wat ze ziet op het Cygnal.

“Cygnal heeft ontdekt een van de meest opwindende nieuwe benaderingen van kanker therapieën die ik heb gezien in bijna 30 jaar in de industrie,” Huang zei in een verklaring. “[De] wetenschappers hebben ontdekt paradigma-verschuiving biologische inzichten en zijn nu toe te passen in de ontwikkeling van geheel nieuwe behandelingen.”

Op de lange termijn, die inzichten zou kunnen leiden tot medicijnen targeting ontstekingen en auto-immuunziekten, maar Cygnal is gericht het begin van de inspanning op kanker. Cygnal is nog tot het bekendmaken van een financieringsronde ter ondersteuning van dit werk, maar, gegeven de betrokkenheid van het Vlaggenschip, het heeft toegang tot de diepe zakken.

Huang is ook aan bij Vlaggenschip als venture partner.