Anti-aging start Juvenescence väskor $46M för pipeline tryck

0
30

Juvenescence har tagit upp de första $46 miljoner euro (40 miljoner) delen av serie B finansiering på väg till en förväntad $100 miljoner runda. Investeringen, som värden Juvenescence på $400 miljoner, tees anti-aging start för att främja multiasset pipeline har det byggt upp under de senaste 18 månaderna mot avläsning.

Jim Mellon, en Brittisk miljardär biotech investor, skapade Juvenescence med början Medivation backer Greg Bailey och tre andra i och med 2017. Sedan dess grundare har använt sina pengar och kontakter för att turboladda tillväxten av Juvenescence med $115 miljoner i investeringar. Juvenescence räknar med att den siffran att stiga under de kommande månaderna, när det stängs nästa omgång av en prognos för $100 miljoner runda.

Den snabba pengar, och på tal 2019 IPO, reflektera Juvenescence tro att det är i de tidiga stadierna av en livslängd mark. Genom att dra i en massa pengar, Juvenescence har kunnat pennan en sträng av erbjudanden och positionera sig för att stödja de program som genom att viktiga avläsning.

“Vår serie B finansiering positioner Juvenescence att se alla sina nuvarande program genom en stor brytpunkt, för att köra på alla våra nya projekt som för närvarande är med flit eller tidiga diskussioner och för att lägga till fler forskare av världsklass och drog utvecklare till vårt team”, Bailey, som fungerar som VD i start, sade i ett uttalande.

Juvenescence redan har sina fingrar i massor av pajer. Med hjälp av sin tidiga finansieringen, start licensierad tillgångar från Buck Institutet för Forskning om Åldrande, köpte kontrollerande andelar i AgeX Therapeutics och LyGenesis—ett par av regenerativ medicin spelare—som bildas artificiell intelligens joint ventures med Insilico Medicin och Netramark och investerat 10 miljoner dollar i en liten molekyl senolytics program.

Nu, Mellon sa Juvenescence planer på att “spetsa” sina portfölj under resten av 2019 och sedan “gå snabbt mot kommersialisering.” Många av kandidaterna Juvenescence har på spel är i prekliniska faser.