Fem Prime cuts 41 jobb, smalnar fokus till klinisk fas läkemedel

0
44

Immuno-onkologi-spelare Fem Främsta Therapeutics är axing 20 procent av arbetskraften och dess tidiga skede R&D för att fokusera på sin klinisk cancer program.

Totalt 41 kommer antalet arbetstillfällen som ett resultat av omstrukturering, främst i “forskning, patologi och tillverkning”, som gör det möjligt att raka runt $10 miljoner av sina 2019 rörelsens kostnader uppvägs av $2 miljoner i avgifter.

South San Francisco-baserade företaget säger att det räknar med att avsluta året med $148 miljoner till $153 miljoner euro i tillgängliga likvida medel, ned från $270 miljoner kronor vid utgången av 2018, vilket ger en indikation på dess nuvarande höga bränna takt med fem läkemedel i kliniska prövningar. Aktier i bolaget var oberörd av tillkännagivandet.

Fem Främsta VD Aron Knickerbocker sade beslut härrör från ett behov av att “vässa vårt fokus på vår nuvarande kliniska program och utvecklingen av vår senare-skede forskning initiativ”, liksom för att göra en effektiv användning av sitt kapital.

Fem Prime har ett antal kliniska avläsning på grund av detta år—inklusive ett par på grund av att som presenterades på ASCO mag-symposium senare denna vecka.

Den biotechs fas 3 kandidat bemarituzumab för cancer i magen, en fibroblast growth factor receptor 2-hämmare samarbetar med Kinesiska företag I Lab, är på ASCO GI presentation lista, tillsammans med colony stimulating factor 1-receptor-antikroppar cabiralizumab är det utvecklas med en långsiktig partner Bristol-Myers Squibb.

Cabiralizumab är i fas 2 för pankreas och gallvägar cancer, men hade blandade resultat i en fas 1-prövning vid sidan av BMS ” checkpoint-hämmare Opdivo mot slutet av 2017. BMS betalat Fem Prime $350 miljoner i förskott för att partner CSF1R program två år tidigare.

Knickerbocker sade till J. P. Morgan Hälso-Konferensen tidigare denna månad att var och en av bolagets kliniska program har en punkt som kommer upp men gav ingen indikation på den tiden att biotech planerar att banta, annat än att säga att han var pitching till ett lägre kassa bränna i år jämfört med 2018.

Uppgifter om bemarituzumab på grund av för presentation här veckan är från en säkerhet att leda till KAMPEN registrering rättegång i magsår och gastroesofageal korsningen cancer, medan BMS kommer att presentera fas 2 resultat med cabiralizumab och Opdivo—med och utan kemo—och avancerad pankreascancer duktal cancer.

På de viktigaste ASCO-konferensen i Maj/juni, hoppas företaget att presentera fas 1 uppgifter om FPA150, B7-H4-antikropp i utveckling för bröst -, äggstocks-och livmodercancer cancer, med ytterligare data från programmet på grund av Eu: s ESMO-kongressen senare i år.