Livet Biovetenskaper höjer $50 som livslängd ras värmer upp

0
46

Livet Biosciences har tagit upp $50 miljoner. B-runda kommer att stödja start insatser för att bygga upp en portfölj av bolag med tillgångar inriktning åtta åldrande vägar.

Som Juvenescence, vilket också visade B-finansiering den här veckan, Livet Biovetenskaper är kanalisera pengar till en koppling av nystartade företag som arbetar på olika sätt för att ta itu med åldersrelaterade sjukdomar i syfte att i slutändan sträcker sig friska livslängd. Modellen har lett Liv Biovetenskaper att finns sex dotterbolag som har tillgång till ett gemensamt lab utrymme och artificiell intelligens förmåga, liksom att investera i Prana Bioteknik.

Livet Biovetenskaper VD Tristan Edwards tror portföljen ger hans företag ett fotfäste i alla viktiga områden av anti-aging forskning, inklusive cell åldrande och stamceller utmattning.

“Vi tar itu med alla åtta vägar av åldersrelaterade nedgången,” Edwards säger till Financial Times.

Livet Biovetenskaper sätta ihop en portfölj med 25 miljoner dollar det lugnt upp i och med 2017. För att stödja förväg av program, start har vacklade i en ytterligare $50 miljoner. Förmögna privatpersoner och familj truster, inte traditionella biotech VCs, har till stor del finansierad Liv Biovetenskaper ” stå så långt, och tillägger att trenden för lång livslängd nystartade företag att förlita sig på icke traditionella källor pengar för utveckling av läkemedel.

Den nystartade företag i Livet Biovetenskaper ” portfölj är fortfarande en lång väg från att visa om de investeringar som kommer att löna sig. De mest avancerade program under utveckling vid Senolytic Therapeutics, ett av få bolag i portföljen med en oberoende webbplats, är ett prekliniskt stadium insats för att eliminera senescent celler i fibrotisk och kärlsjukdomar och vissa cancerformer.

Sådana program är den mest synliga tecken på Liv Biovetenskaper arbete hittills. Människorna bakom Boston-baserade start, inklusive Harvard-forskaren David Sinclair och WeWork Adam Neumann, har tillbringat de senaste åren i tysthet dragit upp planer för att hävda ett starkt fäste i den begynnande anti-aging sektorn.

Livet Biovetenskaper inledningsvis gick omkring i byggnaden som fäste väldigt tyst så att inte varna potentiella konkurrenter till sina planer. Men företaget har börjat ringa upp volymen nu när den tycker att det har lagt grunden för framgång på plats.

“Vi har genomfört ett stort land-ta för lång livslängd-relaterade immateriella och vi har dragit ihop en hel del av världens livslängd forskare,” Edwards säger.

Livet Biovetenskaper började bli mer högljudd om sin verksamhet förra året, då det visade det hade 90 anställda och en koppling av dotterbolag som arbetar på kandidater inriktning åldrande vägar. Denna personal kommer nu att arbeta för att förvandla $50 miljoner till läkemedel att sätta meningsfull bucklor i åldersrelaterade sjukdomar.