Kokers & Ladders—Chimerix CEO vervangen door een trio van officieren

0
40


Welkom bij deze week is de Glijbanen En Ladders, onze roundup van aanwervingen, stook en retirings in de industrie. Stuur het goede word—of slecht—van uw shop Conor Hale, en we hebben het hier aan het eind van elke week.

Chimerix CEO vertrekt en wordt vervangen door een trio van officieren


Chimerix
President en CEO M. Michelle Berrey, M. D., ontslag heeft genomen.

Berrey wordt vervangen door een driemanschap van senior medewerkers—GMO W. Garrett Nichols, CFO Timothy Trost en General Counsel Michael Alrutz—die de vorming van een nieuw kantoor van de chief executive officer” totdat er een vervanger is gevonden. In 2015 en 2016, de aandelen van de vennootschap verloren meer dan 90% van hun waarde na van het bedrijf leiden antivirale mislukt twee fase 3 studies tegen cytomegalovirus en adenovirus infecties. Momenteel Chimerix is het werken met BARDA te ontwikkelen die drug, brincidofovir, als tegenmaatregel tegen de pokken. FierceBiotech

Decibel benoemt nieuwe GMO vooruit proof-of-concept gehoorverlies studies


Decibel Therapeutics
Peter Weber, M. D., werd uitgeroepen tot de GMO.

Weber is hoofd van otology en neurotology aan de Boston University Medical Center en voorheen diende als CMO van Frequentie Therapeutics. Hij zal dat blijven praktijk part-time op BU terwijl komst aan boord op Decibel, als het bedrijf is van plan proof-of-concept en studies naar de werkzaamheid van dit jaar voor het leiden van kleine moleculen programma ‘ s voor het gehoorverlies veroorzaakt door de drug toxiciteit. FierceBiotech

Kiadis poaches Ablynx CSO als het wacht HSCT booster goedkeuring in de EU


Kiadis Pharma
Robert Friesen, D. Ph., zal chief scientific officer.

Friesen is het maken van de sprong na ongeveer een jaar als CSO bij Ablynx—terwijl het werd weggerukt door Sanofi in een $4,8 miljard deal en onder een concurrerend bod van Novo Nordisk zijn voor de vennootschap en haar geneesmiddel voor een zeldzame bloed van stolling stoornis, die ontvangen van de FDA groen licht van deze week. Momenteel, Kiadis’ lead program—ATIR101, een T-cel therapie ontworpen om te helpen bij de ondersteuning van het immuunsysteem van het lichaam na beenmergtransplantatie—is in afwachting zijn van een besluit tot goedkeuring van de Europese Unie, die de vennootschap verwacht in de eerste helft van dit jaar. FierceBiotech

> China ‘ s anti-corruptie autoriteiten gestraft 48 ambtenaren vond verantwoordelijk voor de Changchun Changsheng Life Sciences vaccin-schandaal dat uitgelokt publieke verontwaardiging afgelopen zomer, met inbegrip van Wu Zhen, een voormalig adjunct-directeur van het oude China FDA. FiercePharma

> Brett Lauring, M. D., D. Ph., werd aangesteld als CMO van 2018 Felle 15 winnaar Kallyope. Lauring joins van Takeda Pharmaceuticals, waar hij was vice-president van translationeel onderzoek en het begin van de klinische ontwikkeling. Release

> Seres Therapeutics heeft ongeveer 30% van de werknemers, met inbegrip van de Chief Scientific Officer David Cook, als het vernauwt de klinische pogingen om late-fase microbiome programma ‘ s voor colitis ulcerosa en de C. difficile infecties, evenals een gepland immuno-oncologisch onderzoek. FierceBiotech

> Pfizer is schrap voor een werkonderbreking na de aankondiging van het schakelt de pensioenen van 900 Ierse holdouts, na vijf jaar onderhandelen. FiercePharmaManufacturing

> Een zeldzame ziekte ontwikkelaar Sobi heeft op Kevin Springman als vice president en hoofd van de RSV-gericht Synagis franchise in Noord-Amerika. Springman de afgelopen twee decennia op AstraZeneca, het meest recent als hoofd van de besmettelijke ziekte van de franchise. Release

> AdvaMed heeft Amanda Walsh als associate vice-president voor overheidszaken. Walsh joins van de lobbyende groep-Amerika is Essentieel Ziekenhuizen, waar was zij senior manager van de wetgevende zaken en interim directeur. Release

> Andrew Dawson heeft zich aangesloten bij een Cedille Therapeutics als chief human resources officer, na het vasthouden van rollen van Shire, Roche, Novartis, Eli Lilly en TripAdvisor. Release

> EMD Serono genaamd Elizabeth Varki Jobes senior VP en chief compliance officer voor Noord-Amerika. Jobes eerder werkzaam als global chief compliance officer en juridisch adviseur at Vonk Therapeutics. Release

> Kyn Therapeutics gebracht op Douglas Carlson als chief financial officer. Carlson meest recent was vice-president van de commerciële activiteiten, corporate strategy & business development bij Collegium Farmaceutische industrie. Release