Nieuwe CEO assen 30% van Seres werknemers om zich te heroriënteren op ‘hoge prioriteit’ late-fase inspanningen

0
41

Seres Therapeutics heeft ongeveer 30% van het personeelsbestand en het afscheid van de chief scientific officer als het vernauwt de klinische inspanningen. Het zal in plaats daarvan richten op wat zij omschreven als de “hoogste prioriteit” in een laat stadium van microbiome programma ‘ s voor colitis ulcerosa en de C. difficile infecties, evenals een gepland immuno-oncologisch onderzoek.

De bewegingen komen van minder dan een maand nadat het bedrijf bekend dat de chief financial officer, Eric Shaff, zou overnemen als CEO, en dat Seres zou kijken meer naar immunologische indicaties als het ging de “volgende fase van ontwikkeling.” Voordat het zover is, Seres had gebracht op AstraZeneca ‘ s immuno-oncologie combinatie programmaleider, Kevin Horgan, in oktober vorig jaar om te dienen als de nieuwe chief medical officer en hoofd van de veranderende pijplijn.

Deze week, de Cambridge, Massachusetts op basis van biotech zei dat het geëlimineerd ongeveer 30 werknemers posities, plus extra aannemers, meestal in onderzoek, productie en administratieve taken.

Het bedrijf vertrekt CSO, David Cook, zullen doorgaan met het leveren immuno-oncologie raadpleging van het werk voor de onderneming in de toekomst. Hij zal worden opgevolgd door Seres hoofd van ontdekking en microbiome R&D, Matthew Henn, die zich bij Seres in 2012 na werkzaam als directeur van virale genomics en de adjunct-directeur van het Genoom Sequencing Centrum voor Infectieziekten, de Brede Instituut van MIT en Harvard University.

Voor de korte termijn, zal het bedrijf werken aan de voltooiing van zijn onlangs gestart met fase 2b studie van de SER-287 actief in colitis ulcerosa—als voortzetting van de inschrijving in het lopende fase 3 studie van de SER-109 voor de preventie van recidief van C. difficile infecties.

Dat proef de geplande aanwerving van 320 patiënten is vertraagd, Seres zegt, vanwege het grootschalige gebruik van fecale microbiota transplantatie van een niet-goedgekeurde behandeling voor C. difficile infecties—hoewel het bedrijf van plan is een wijziging van de studie, het ontwerp voor het versnellen van de resultaten.

Het zal ook blijven werken aan een fase 1b studie in samenwerking met de Parker Instituut voor Immunotherapie bij Kanker en MD Anderson Cancer Center, de evaluatie van de SER-401 als een checkpoint-remmer therapie booster bij patiënten met een gemetastaseerd melanoom. Seres zei dat het zou blijven ook de preklinische inspanningen voor de SER-301, een andere microbiome kandidaat voor colitis ulcerosa.

Het bedrijf release maakt geen melding met betrekking tot het lot van de SER-262 fase 1b C. diff programma, of het preklinisch werk op SER-155 voor de preventie van infecties en graft-versus-host-ziekte na stamcel-of vaste orgaantransplantaties, en Seres niet reageren op een verzoek om commentaar.