Omdöpt Axovant kunde se stora vinster i och med 2019: analytiker

0
52

Axovant Sciences har namnet i sig Axovant genterapi för att sätta sigill på sin växla från återanvända små molekyler läkemedel mot att bli en spelare på den skärande kanten av genetisk medicin.

Den hastighet med vilken Axovant har gjort övergången efter sitt misslyckade försök att utveckla demens läkemedel har varit imponerande, och enligt analytiker på Jefferies, bolagets aktiekapital är “redo att studsa 2019”, delvis tack vare tre genterapi rättegång avläsning ske före slutet av året.

Den Schweiziska biotech säger att det har två tidiga skede genterapi prövningar på grund av att generera resultat nästa månad, inklusive SUNRISE-PD fas 1/2 studie av AXO-Lenti-PD i patent med Parkinsons sjukdom—ett program som licensieras från Oxford Biomedica i juni förra året—och en utredare-led-fas 1/2 studie av AXO-AAV-GM2 för barnsjukdom GM2 gangliosidosis.

Senare i år kommer det bör ha en preliminär avläsning med GM1 gangliosidosis terapi AXO-AAV-GM1, som den första patienten beräknas vara behandlade med som kandidat i den första halvan av detta år. I genterapi prövningar, även små uppdateringar på en handfull patienter såg med stort intresse och kan leda till stora lager gungor, som vi har sett den här veckan med Sangamo och Solid Bio prövningar.

“Vi anser att framgång i new AXO-AAV-GM1 och AXO-AAV-GM2 program som alla upp och för närvarande den enda värde AXO-Lenti-PD”, sade Jefferies analytiker.

Analytikerna tror också att en positiv avläsning för Parkinson rättegång är mycket möjligt med tanke på att en tidigare, mindre potent form av genterapi kallade ProSavin—har visat sig förbättra motorns funktion som mäts av UPDRS Del III skala på sex och 12 månader i en 15-patienten i studien.

I prekliniska modeller, AXO-Lenti-PD har visat sig öka produktionen av dopamin 10-faldig jämfört med ProSavin. Brist på dopamin-producerande nervceller är vad som leder till de motoriska symtomen vid Parkinson såsom tremor och stela muskler.

Axovant har också helt gjort om sin förvaltning under de senaste månaderna, med ny VD Pavan Cheruvu, M. D., föra i en serie av nyanställda att nötkött upp genterapi kompetens, och det har också en massa nya investerare ombord efter en $30 miljoner finansiering i December.

Jefferies tycker att beståndet är relativt billiga med potentiella uppsidan av 200-300% mot en nackdel med 50%.

“Under det senaste året, Axovant har blivit smalare och mer avancerad i sitt vetenskapliga förhållningssätt, men vi är inte mindre ambitiösa i vår strävan att göra skillnad för patienter,” sade Cheruvu.

“Vi ser fram emot att fortsätta denna utveckling med en rik uppsättning av klinisk utveckling milstolpar för kvartalet, inklusive de första uppgifterna avläsning i vår AXO-Lenti-PD och AXO-AAV-GM2-program nästa månad, och ytterligare milstolpar över vår pipeline under 2019.”

Namnbytet kommer att resultera i en förändring i Axovant Nasdaq ticker symbol från AXON att AXGT.